“Employees who believe that management is concerned about them as a whole person – not just an employee – are more productive, more satisfied, more fulfilled.”

– Anne M. Mulcahy

Met mij samenwerken?

Ik geef trainingen, lezingen en ontwikkel online cursussen voor bedrijven die hun werknemers met kinderen willen inspireren om op een gedreven, maar gezonde manier door hun carrière te navigeren. Mijn lezingen bevatten interactieve (mindset)oefeningen, praktische tools en een flinke dosis motivatie en inspiratie. 

Als je een bedrijf runt, kun je je misschien afvragen: waarom moet ik jou vragen om mijn medewerkers te helpen bij het managen van hun werk met het gezinsleven?

Onze maatschappij is veranderd. We leven individualistischer waardoor informele hulp en steun flink is afgenomen. Daarentegen bestaat het overgrote deel van de gezinnen tegenwoordig uit tweeverdieners waardoor de druk op het managen van de zorg- en huishoudelijke taken fors is toegenomen.

Ook onderzoek laat zien dat:

 • Maar liefst 76% van de werkende vrouwen de combinatie werk en gezin als moeilijk tot onmogelijk ervaart
 • 91% van de ouders het ouderschap als te zwaar ervaart tijdens de eerste duizend dagen met hun kind

Met als gevolg: (chronisch) stress, een verhoogd risico op burn-out, verhoogd ziekteverzuim, verminderde focus en werkplezier, overpresteren, gevoelens van faalangst, twijfel en onzekerheid.

“Een goede balans in werk en gezin is cruciaal om (aanstaande) ouders te helpen een carrière te creëren waar ze gepassioneerd over zijn en die hen in staat stelt om hun werk op de beste manier te doen.”

3 redenen waarom het cruciaal is om dit thema preventief aan te bieden voor werkende ouders:

 

 1. Het overgrote deel van de werkende ouders maakt dit niet uit zichzelf bespreekbaar omdat men denkt dat het wordt gezien als aanstellerij of uit angst dat dit de carrièrekansen in de weg staat.
 2. Werknemers met kinderen (in het specifiek hoogopgeleide vrouwen) zijn een doelgroep zijn die extra kwetsbaar is voor (een) burn-out. Vrouwen hebben bijvoorbeeld nog steeds te maken met het stigma dat ze geen serieuze zakelijke werkers zijn. Om dat te compenseren zijn ze constant beschikbaar en maken ze extra uren.
 3. Een burn-out duurt gemiddeld 8 maanden en kost een werkgever gemiddeld zo’n 133.000 euro. Het is dan ook vele malen goedkoper om dit voor te zijn.

Wil jij ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Plan hieronder vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Klik hier

Ik heb onder andere samengewerkt met:

loes waanders bedrijven

Loes waanders orthopedagoog

Meet LoesOrthopedagoog (MSc.), spreker en expert ouderschap & werk

Loes:

 • heeft 15.000+ ouders met haar online cursussen geholpen naar meer focus en plezier in hun werk en gezin.
 • is op maandelijkse basis te zien in artikelen van landelijke media (NU.nl, Volkskrant, RTL Nieuws).
 • heeft 300+ vrouwen in topfuncties persoonlijk getraind naar een betere balans tussen werk en gezin zonder dat zij consessies doen op hun persoonlijke ambities.
 • heeft 3,5 jaar met haar gezin in Zweden gewoond: haar waardevolle inzichten over de Scandinavische kunst van een goede werk/privé balans vind je terug in haar lezingen.

Sinds haar terugkeer uit Zweden faciliteert ze workshops bij onder andere de Rabobank, Achmea, en BOL.com. Dit met tastbare, levensveranderende resultaten voor haar klanten. Wat eveneens doorwerkt in aantoonbaar positieve bedrijfsresultaten voor de bedrijven waarmee ze samenwerkt:

Minder stress, minder (langdurig) verzuim en meer focus, plezier en arbeidsproductiviteit!

Loes is o.a. gezien in:

Samenwerken kan op 3 manieren:

 1. Online aanbod: cursus of masterclass. Preventie is cruciaal voor deze doelgroep die veel ballen hooghoudt. Online masterclasses zijn flexibel te volgen en sluiten daarom perfect aan bij een druk (gezins)leven. Of het nu gaat om de voorbereiding hoe je werk met de komst van een kind goed combineert of het beheren van werkstress: deze thema’s zijn essentieel voor elke werknemer die ouder is of wordt. Voorkom (langdurige) uitval en bied jouw werknemers een optimale voorbereiding op de grootste verandering in hun leven. Neem contact op voor meer informatie.

    

 2. Lezing of workshop. Dit is waar de magie gebeurt. De live sessies zijn bedoeld om jouw werknemers te motiveren én aan te zetten tot concrete actie. Geen open deuren, maar met mijn 14+ jaar ervaring deel ik tal van voorbeelden en tips waar zij direct mee aan de slag kunnen. Hierdoor krijgen zij inzicht in de oorzaken van stress en weten hoe ze dit in alledaagse situaties snel kunnen herkennen en beïnvloeden zodat ze meer grip en rust ervaren in het combineren van hun werk en gezin. Ik leer hen, hoe zij zichzelf kunnen helpen.

    

 3.  Persoonlijke 1:1 trajecten. Tijdens een persoonlijk traject is het mogelijk om meer de diepte in te gaan en hen intensief te begeleiden bij persoonlijke vraagstukken op het gebied van ouderschap en werk. Met name op het gebied van vrouwelijk leiderschap valt er nog een enorme winst te behalen. Wist je dat eenderde van de werkende vrouwen niet tevreden is over hoe zij het werkende ouderschap inricht? Wat resulteert in twijfels over het aantal uren werken, piekeren en een verhoogd stressniveau. Meer support voor werkende ouders en vrouwen in het specifiek, zorgt voor meer (vrouwelijk) talent op de werkvloer!

Neem via onderstaande button contact op om een kennismakingscall in te plannen zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

“In het kader van de thema’s Vitality & Well-Being hebben we bij Coulisse diverse workshops en lezingen aangeboden aan onze medewerkers. Een daarvan was specifiek gericht op een betere balans voor werkende ouders, van Loes Waanders.

Wij hebben Loes ervaren als een zeer kundige en energieke vrouw die heel toegankelijk is, veel kennis en voorbeelden deelt en het vertrouwen geeft om zaken onderling bespreekbaar te maken. Wat ons betreft gaat dit zeker een vervolg krijgen.”

– Catharina Zwartbroek, HR Business partner Coulisse

Boek mij voor jullie volgende zakelijke of netwerkevenement! 

 

Stap 1. Let’s connect. Stuur mij een mail met jouw vraag en dan neem ik contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Stap 2. Inspireren en transformeren. Sessies of persoonlijke trajecten variërend in duur die zorgen voor een structurele verandering.

Stap 3. Resultaten. Bekijk en evalueer de resultaten en veranderingen op jouw werkplek. Kijk wat er gebeurt als er meer aandacht is voor de werk/privé balans en je hier als werkgever actief in ondersteunt.

Ik kijk ernaar uit om je te spreken. Via onderstaande button plan je een vrijblijvende kennismakingscall met mij in waarin ik direct met jou meedenk in de kansen en mogelijkheden voor jouw organisatie! 

Plan hier een call in