Opvoedcursussen, masterclasses en trainingen

Voor normalisatie en geruststelling in het ouderschap.

Vooraf had je geen idee hoe uitdagend het moederschap kan zijn. Want let’s face it; moeder zijn is soms gewoon ook heel overweldigend. Van jouw peuter die ineens niet meer eet tot driftbuien in de supermarkt. En ondanks die slapeloze nachten moet je je gezinsleven ook nog eens combineren met je werk. Je wilt het op alle fronten zo graag goed doen, maar toch kan je je uitgeblust en onzeker voelen. Bij andere moeders lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan. Je vraagt je af waarom het voor jou af en toe als een strijd voelt. En met die schat aan online informatie over opvoeden vind je het soms moeilijk om te bepalen wat waar is en vooral; wat werkt? Een opvoedcursus kan je helpen.

Mijn opvoedcursus, trainingen en masterclasses geven je alle handvatten om weer die relaxte moeder én vrouw te kunnen zijn die geniet van haar gezin. Want als jij vanuit rust en vertrouwen kunt opvoeden dan zul je merken dat alles (op alle fronten) makkelijker gaat. Ik ga je niet leren om alles ‘perfect’ te doen. Je vindt hier vooral inspiratie: manieren hoe je het ‘kan’ doen én normalisatie: uitleg over waar jouw gevoelens en het gedrag van jouw kind vandaan komen. Ik help jou, jezelf te helpen tijdens die uitdagende momenten. Van een cursus zindelijkheid tot mijn persoonlijke begeleiding bij het combineren van werk en gezin. Hulp vragen is niet erg, het is juist ontzettend krachtig.

De tips die ik je geef zijn praktisch en (wetenschappelijk) onderbouwd waardoor je er meteen mee aan de slag kunt. En voor bijna al mijn cursussen geldt dat je een leven lang toegang houdt. Ik weet namelijk uit eigen ervaring hoe druk en onvoorspelbaar een leven met kleine kinderen kan zijn. Dan is het wel zo fijn als je een cursus volledig in jouw eigen tempo kunt volgen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle vaders en andere verzorgers (van oppas tot professional). Verwacht geen wijzende vinger, maar een hand die je alle tools aanreikt zodat jij het op jouw manier kan doen.

Ouderschap is iets waar je je in blijft ontwikkelen en fouten maken mag. Geen dag is hetzelfde en telkens als je denkt dat je alles onder de knie hebt dan leer je weer wat nieuws. Juist daarom is het zo fijn om te weten waar bepaald gedrag vandaan komt, in hoeverre de oorzaak misschien bij jezelf ligt en hoe je daar vervolgens mee om kunt gaan. Je bent al een geweldige moeder. Ik maak het alleen nog leuker en makkelijker voor je.