Zo wordt samen eten weer leuk!

Mijn kind wil niet eten! Een praktische cursus om samen eten weer leuk te maken

Dit wil ik!
Kind wil niet eten

Mijn kind wil niet eten! Een praktische cursus om samen eten weer leuk te maken

Als je kind niet wil eten dan komt dit je vast bekend voor:

“Eet je bord eens leeg”

“Niet met eten gooien!”

“Anders krijg je geen toetje!”

De maaltijd met je peuter of kleuter verliep eigenlijk altijd prima, totdat…:

 

  • Je kind ineens niet meer wil eten. Tot jouw grote frustratie want je vraagt je af hoe dit komt en vooral wat er op die momenten wél werkt
  • Hij zelfs niet eens wil proeven. Voor je gevoel heb je alles al geprobeerd. Van geen toetje meer tot het volledig loslaten
  • En dan dat eindeloze waarschuwen: “Niet spelen met je eten”, “Blijf op je stoel zitten”. Je voelt je net een politieagent! 

 

De maaltijd zou een gezellig moment moeten zijn, maar dat is het nu allesbehalve…  Het wordt tijd dat dit verandert.

Kind wil niet eten

Veel ouders vragen zich af:

Hoe komt het dat dit zo ineens verandert…? Jouw kind was altijd een goede eter en ineens gaat er bijna niets in. Je hebt al van alles geprobeerd. Van een strenge aanpak, onderhandelen (eerst dit opeten dan krijg je daarna een toetje) tot het negeren van dat gekke gedrag.

Maar niets lijkt écht te werken. Integendeel: je blijft maar proberen en waarschuwen en de sfeer aan tafel wordt daardoor met de dag ongezelliger. Je krijgt er zelfs irritaties over met je partner.

En dat is niet gek. Want als het gaat om ‘eten’ kun je ongemerkt heel snel in een negatieve vicieuze cirkel belanden. Terwijl dat juist is wat je niet wilt. Want een negatieve associatie met de maaltijd verergert vaak alleen maar het gedrag. Zoals het weigeren van eten, knoeien of gooien met eten of weglopen van tafel.

Kortom…het probleem houdt zichzelf in stand….

 

 

Kind wil niet eten

Wat veel ouders niet weten is:

❌ Dat er op specifieke leeftijden zogenaamde ‘kritische fasen’ zijn waarbij jouw kind ander eetgedrag laat zien

❌ Er op die momenten een andere manier van reageren van jou als ouder wordt gevraagd

❌ Dat er uit bezorgdheid van alles wordt geprobeerd om het kind te stimuleren tot eten, maar dit vaak een averechts effect heeft

❌ Hierdoor er nog meer negativiteit en frustratie ontstaat

 

 

Terwijl er zoveel simpele (!) manieren zijn die helpen om op een positieve manier grenzen aan te geven en jouw kind te begeleiden naar een gezonde associatie met eten

 

Bekend van:

Kind wil niet eten

Hoe fijn zou het zijn als:

  • Jij weet waardoor het komt dat jouw kind niet, weinig of selectief eet;
  • Wat jij kunt doen om jouw kind te stimuleren tot het proeven van (nieuw) eten;
  • Hoe je op een positieve manier grenzen aangeeft als jouw kind niet wil blijven zitten tijdens de maaltijd;
  • Het eetmoment weer een gezellige afsluiting van de dag wordt.

Zodat de strijd verdwijnt en hier rust, vertrouwen en gezelligheid voor in de plaats komt? 

“Zo zonde dat elke ouder deze informatie niet standaard krijgt, het voorkomt zoveel gedoe aan tafel”

Het is echt niet gek als je niet precies weet ‘wat werkt’. Voor praktisch alle grote dingen in ons leven volgen we een opleiding of cursus. Behalve voor het ouderschap. Terwijl dit een van de meest verantwoordelijke én uitdagende taken in ons leven is.

 

Waarom moet je dit allemaal in je eentje uitvogelen?  Best gek toch, als je erover nadenkt?

 

Omdat ik dagelijks ouders zie worstelen met het uitdagende gedrag van kinderen heb ik 13+ jaar praktijkervaring als orthopedagoog® (MSc.) gebundeld in de cursus:

 

“Zo wordt samen eten weer leuk!”

 

Ik wil starten!

Wat andere ouders zeggen:

Kind wil niet eten

Kind wil niet eten

Kind wil niet eten

Kind wil niet eten

Wat jij krijgt:

  • Toegang tot een persoonlijke online leeromgeving met daarin alles wat je moet weten over de ontwikkeling van het eetgedrag van 0-6 jaar
  • Een app waarmee je, waar en wanneer je maar wilt, alle tips kunt teruglezen
  • 4 modules met korte video‘s, posters, stappenplannen en praktische oefeningen (TIP: Download de posters met tips en hang ze op zodat je altijd een reminder hebt)
  • 90+ minuten aan videomateriaal boordevol voorbeelden zodat jij precies weet wanneer en hoe je de tips toepast
  • 1 bonus module met veelgestelde opvoedvragen, zoals “Wat als mijn kind na de maaltijd vraagt om eten?”, “Wel of geen toetje als er niet is gegeten?” en nog veel meer
  • En last but not least; onbeperkt toegang en volledig te volgen in jouw tempo
Klik hier voor de innhoud van de vier modules

  1. De eetontwikkeling van 0 tot 6 jaar: wat kan en mag je verwachten?
  2. De meestvoorkomende oorzaken van (ineens) niet of selectief eten én wat jij kunt doen!
  3. Hoe ga je om met uitdagend gedrag aan tafel?
  4. Wat doet het met jou als ouder?
  5. Bonusmodule met veelvoorkomende opvoedvragen

 

DE CURSUS: “ZO WORDT SAMEN ETEN WEER LEUK!”

 

Voor het eenmalige bedrag van slechts €127 hou je levenslang toegang!

 

Daarnaast:

– Krijg direct toegang nadat je je hebt aangemeld!

– Behoud toegang, ook wanneer de cursus wordt uitgebreid

 

Ik wil starten!

Kind wil niet eten

De cursus: "Zo wordt samen eten weer leuk!"

  • De meest complete online eetcursus (0-6 jr.)
  • Bomvol voorbeelden en tips per leeftijd
  • Altijd bij de hand: persoonlijke app voor jouw telefoon
  • Video’s die ook als audio zijn te luisteren (!)
  • Levenslang toegang
Yes, ik schrijf me in!
Kind wil niet eten

Waarom is de cursus een aanrader om NU te volgen?

De jaren dat jouw kind jong is zijn cruciaal voor later als het gaat om 'eten'

Iedere ouder wil dat zijn of haar kind een fijne en gezonde associatie met eten ontwikkelt. En de basis hiervoor wordt vooral gelegd tijdens de jaren dat jouw kind jong is: nu dus. Jij merkt misschien ook wel dat wat je ook probeert: niets zorgt écht voor verandering. Soms zorgt het zelfs voor meer weerstand en dat is precies wat je juist niet wilt. Hoe fijn zou het zijn als je vanaf nu precies weet wat wél werkt: op een positieve manier met praktische, direct toe te passen tips.

Inzichten en tips die je nergens krijgt op het moment dat je ouder wordt

Ik ben niet de zoveelste coach die helpt op basis van gevoel of ervaring. In mijn cursussen deel ik al de kennis die ik in meer dan 10 jaar als orthopedagoog® heb opgedaan. Het zijn dus bewezen, onderbouwde tips waarvan bekend (én onderzocht) is dat ze écht werken. Dit gecombineerd met concrete praktijkvoorbeelden en inzichten die eigenlijk elke ouder met jonge kinderen zou moeten hebben. Want juist die kennis zorgt ervoor dat je het gedrag van jouw kind begrijpt. En dat levert jou zoveel meer (zelf)vertrouwen en gezelligheid aan tafel op!

Elke dag 'gedoe' aan tafel is er 1 teveel

Je leven is al hectisch genoeg. Waarom zou je het jezelf onnodig moeilijk maken door zelf maar wat te blijven proberen? Het kan zoveel makkelijker en sneller. Met deze cursus heb ik alle must-know informatie voor je gebundeld zodat je direct aan de slag kunt. Voor je het weet zie jij na een drukke werkdag niet meer op tegen die eetmomenten!

Meer ervaringen:

Kind wil niet eten

Kind wil niet eten

Kind wil niet eten

Meest gestelde vragen

 

Wanneer is deze cursus echt wat voor mij?

Deze cursus is echt iets voor jou als je merkt dat jouw peuter ineens slechter eet (weigeren, selectief eten) of wanneer het uitdagende gedrag van jouw kind(eren) voor en / of tijdens de maaltijd leidt tot een ongezellige sfeer. Ook als je kinderen nog jong zijn en je deze uitdagingen (nog) niet herkent: bijna elke ouder komt er vroeg of laat, in meer of mindere mate, mee in aanraking. Voorkomen is beter dan genezen 🙂

Ik ben bang dat het veel tijd kost en dat heb ik niet

Tijd is voor alle werkende ouders een uitdaging. En precies dát is leidend bij het ontwikkelen van mijn cursusaanbod. De modules bestaan daarom uit korte video’s die je ook als audio kunt luisteren, bijvoorbeeld onderweg naar je werk. De cursus is te volgen in een speciaal ontwikkelde App (Android en iOS) maar natuurlijk ook gewoon op je laptop of pc. Daarnaast werk ik met heel veel visuele voorbeelden zodat je makkelijk en snel door de inhoud heen scrollt. En wees eens eerlijk: hoeveel tijd zit je nu al dagelijks op je telefoon? 😉 Door een paar keer per week 15 minuten vrij te maken voor deze cursus vlieg je er zo doorheen en het levert je ook nog eens veel waardevolle inzichten op. Dat is toch veel leuker dan doelloos rondstruinen op Instagram?

Wanneer kan ik starten?

Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct toegang tot jouw eigen account. Je houdt onbeperkt toegang dus als je niet direct kunt starten dan is dat geen probleem. Je profiteert alsnog van deze aanbieding en kunt alles op een later moment doornemen.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je houdt onbeperkt toegang tot de cursus. Dit geeft je de mogelijkheid om op een later moment alle informatie nog eens te raadplegen. In het verleden bood ik mijn cursussen enkel via Instagram aan, waarbij alle cursusinhoud na een maand weer verdween. Maar omdat mijn cursisten het prettiger vonden om alles nog eens terug te kunnen lezen bied ik nu voor hetzelfde bedrag alle content onbeperkt aan!

Ga ik ook echt verandering zien?

Yes! Mits je natuurlijk ook echt aan de slag gaat met inhoud :). De cursus is super praktisch opgezet zodat je alles direct in jouw gezin kunt toepassen. Verwacht dus geen eindeloze uitleg en algemene informatie maar concrete voorbeelden en bewezen tips waar je echt iets aan hebt! 

Ik ben net moeder geworden, heb ik er al wat aan of ben ik te vroeg?

Wat goed dat je hier nu al zo bewust mee bezig bent. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen wat mij betreft! Want hoe fijn is het als jij al preventief weet ‘wat werkt’? De tips en tricks die ik hier met je deel krijg je nergens anders aangereikt en van al deze opgedane kennis heb je leven lang profijt. De manier van communiceren en jullie onderlinge contact is zo bepalend voor hoe jouw kind zich voelt en zich ontwikkelt. Dus JA, je hebt absoluut iets aan deze cursus.

Mijn kind is 7 jaar, heeft de cursus dan nog zin?

De eerste module richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen in de leeftijd 0-6 jaar. Vaak zien we in die leeftijdscategorie ook de meeste uitdagingen als het gaat om moeilijk of niet willen eten. Bij het overgrote deel is dit op de leeftijd van 6 jaar over. Maar elk kind is anders. Voor oudere kinderen raad ik aan om een zorgprofessional in je omgeving te raadplegen als je daadwerkelijk vragen hebt over of jouw kind wel voldoende (gevarieerde) voedingsmiddelen tot zich neemt. Denk aan de huisarts of een kinderdiëtist. Zij kunnen gerichter met jouw situatie meekijken.

Ik zoek voedingsadviezen, is deze cursus dan geschikt?

Nee, ik ben geen diëtist. Adviezen over hoeveelheden en het type voedsel komen daarom niet aan bod in deze cursus. Hiervoor raad ik je aan om contact op te nemen met een (kinder)diëtist, huisarts of andere zorgprofessional. In deze cursus focus ik mij op mijn eigen expertisegebied; de eetontwikkeling van het jonge kind.

Wat als ik twijfel of deze cursus aansluit bij mijn situatie?

Twijfel je nog? Neem dan gerust even contact met mij op via: info@loeswaanders.com. Ik denk graag met je mee of de cursus aansluit bij jou(w situatie)!

Start meteen
En je krijgt direct toegang tot de cursus!

Kind wil niet eten

Over mij:

Als werkende moeder met twee jonge kinderen en een eigen bedrijf weet ik als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om alle ballen hoog te houden. Opvoeding is daar een groot onderdeel van. Op het moment dat je moeder wordt kan het dan ook regelmatig voelen als één grote zoektocht. Je wordt doodgegooid met adviezen, maar hoe pas je dit toe op een manier die past bij jou en jouw gezin?

Want je wilt het allerbeste voor jouw kind, maar je merkt ook dat je in de dagelijkse drukte snel vervalt in reageren op de automatische piloot. Dit zorgt voor een kort lontje en een negatieve sfeer in huis. En dat is zo zonde. Want er zijn zoveel bewezen tips die direct zorgen voor meer rust en gezelligheid.

Daarom werk ik altijd oplossingsgericht met focus op het versterken van de positieve band tussen jou en je kind. De thema’s die in mijn werk centraal staan zijn: veiligheid, communicatie, verbinding en goed-genoeg moederschap.

Want het hoeft niet allemaal perfect, echt niet.

Yes, ik geef me op!