Overprikkeling gids: van tranen, boosheid en druk gedrag naar rust!

Download direct!
kind is overprikkeld
Kind is overprikkeld

Dé gids voor ouders die hun kind (3 t/m 10 jaar) willen helpen naar meer rustMet 40+ bewezen tips en oefeningen!

“Mijn dochter is een gevoelig meisje, het leek wel alsof ze steeds vaker werd overvraagd door de constante stroom van prikkels. Boze buien en slaapproblemen werden een dagelijkse strijd. Het lijkt wel alsof ik haar alleen  nog maar rustig krijg door heel boos te worden, maar… dat wil ik helemaal niet”.

En dat snap ik heel goed. Weet dat je ook niet boos hoeft te worden om de boosheid, het huilen of drukke gedrag van jouw kind te verminderen.

Er zijn zoveel andere alternatieven om jouw kind vanuit veel meer verbinding te helpen om rustiger te worden op de momenten dat het even teveel is.

Hierdoor:

 1. Leer je jouw kind in stapjes de overprikkeling bij haarzelf sneller herkennen waardoor ze ook oefent met wat ze ZELF kan doen om de overprikkeling vaker voor te zijn. Waardoor jouw hulp steeds minder nodig wordt.
 2.  Behoud je de verbinding met jouw kind wat zorgt voor een betere band, minder boosheid en daardoor ook veel meer rust in huis.

Loes is o.a. gezien in:

Is dit ook herkenbaar voor je:

 • Jouw gevoelige, temperamentvolle kind lijkt soms zo druk dat geen enkele tip lijkt te werken. De onrust lijkt alleen maar toe te nemen of je kind blijft maar huilen
 • Het frustreert je dat je geen grip hebt op het gedrag van je kind: je wel hem zo graag helpen…maar je weet niet hoe
 • Veel online (google) tips zijn vaak open deuren die niet echt duidelijk maken hoe je ze in jouw specifieke situatie inzet waardoor je er uiteindelijk ook niets mee doet en geen steek verandering ziet.

Wat jij zoekt:

 • Je wilt het gedrag van jouw kind beter begrijpen zodat het niet voortdurend tot eindeloze frustraties maar je overprikkeling sneller voor kan zijn
 • Concrete oplossingen die niet alleen logisch klinken, maar ook daadwerkelijk passen in het dagelijkse leven met jouw drukke gezin.
 • Je wilt geen bulk aan informatie waar je zelf uit moet halen wat voor jou van toepassing is: je zoekt gerichte, effectieve oefeningen die jouw kind direct helpen naar meer ontspanning: overdag én voor bedtijd
Loes waanders zit voor schuur moederschap en werk

Wat kun je verwachten?

 • Bij mij vind je geen eigen ervaring tips of open deur tips die je ook vindt door te googlen. Wat ik wél deel is betrouwbare informatie gebaseerd op 12+ jaar werkervaring als orthopedagoog (MSc.) over hoe overprikkeling ontstaat zodat je het sneller leert herkennen en je daardoor veel sneller gerichte oefeningen kan inzetten om het sneller voor te zijn
 • Maar liefst 40+ praktische en concrete oefeningen die je direct thuis in kan zetten en die vaak maar een tot enkele minuten duren. Zodat het ook echt aansluit bij een druk gezinsleven.
 • 12+ jaar werkervaring als orthopedagoog (MSc.) waarbij ik 10.000+ gezinnen heb geholpen naar meer rust en plezier

Ervaringen van andere ouders:

review loes waanders overprikkeling gids 1

review loes waanders overprikkeling gids 2

review loes waanders overprikkeling gids 3

overprikkeld kind oefeningen

Na het lezen van deze gids:

 • Kun je overprikkeling bij jouw kind sneller herkennen en voor zijn
 • Weet je precies wat werkt (en wat niet) op het moment dat jouw kind boos is, eindeloos blijft huilen
 • Ervaar je een hechte(re) band met jouw kind omdat je beter weet wat er in hem omgaat en hoe jij hem hier goed in kan begeleiden
 • Geeft 80% van de ouders* aan dat ze meer grip ervaren tijdens de huil- en boze buien van hun kind
 • Geeft meer dan de helft van de ouders* aan dat hun kind makkelijker inslaapt

Zodat de dagen en het bedritueel rustiger verlopen en je meer rust gezelligheid in huis ervaart!

korting loes waanders overprikkeling gids

*Gebaseerd op de resultaten uit de pilotgroep