Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

Voor wie is de hulp bedoeld?

In mijn aanbod richt ik mij op ambitieuze vrouwen met jonge kinderen (0-6 jaar). Vrouwen die het belangrijk vinden om te investeren in zichzelf als moeder/vrouw en op zoek zijn naar betrouwbare informatie en begeleiding. Ik help met struggles zoals: “Ik ben voortdurend moe waardoor ik nergens écht van geniet”, “Mijn partner en ik vaak ruzie hebben over (verschillen in) de opvoeding, hoe los ik dat op?”, “Ik heb vaak last van een kort lontje” of vragen over de opvoeding waarbij het jou niet lukt om de vertaalslag van ‘wat’ naar ‘hoe’ te maken. Loop jij hierin vast en weet jij dat het tijd is voor verandering? Plan een gratis kennismaking in en ik vertel jou hoe ik jou kan helpen.

Is er een wachttijd?

Nee, je kan in principe direct starten na onze kennismaking. Ik vind het belangrijk om eerst te kijken of er een wederzijdse klik is en wat jouw vraag is. Wanneer we besluiten aan de slag te gaan, kun je direct een eerste afspraak inplannen. Dit is ook een van mijn speerpunten. Veel praktijken en instanties hebben (lange) wachtlijsten met als gevolg dat het probleem bij de start van een hulp of adviestraject al verergerd is.

Hoe werkt een werkgeversvergoeding?

Veel werkgevers besteden (gelukkig) steeds meer aandacht aan het welzijn van werknemers door te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Met name ouders vormen een kwetsbare doelgroep door de combinatie van een gezin, relatie, werk en een druk sociaal leven. Dit leidt met regelmaat tot forse overbelasting. Een persoonlijk traject heeft voordelen voor jou én jouw werkgever:
–      Stress verminderen, talent en werkplezier behouden;
–      Meer betrokkenheid en tevredenheid over werk en werkgever;
–      Voorkomen van langdurige uitval.
Werkgevers zijn steeds vaker bereid om een financiële bijdrage te leveren in de vorm van een scholings- of ontwikkelingsbudget. De hoogte hiervan verschilt per werkgever. Vraag welke mogelijkheden er zijn. Voor je werkgever biedt het naast bovenstaande voordelen ook de mogelijkheid om de BTW nog af te trekken. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je mij dit tijdens de kennismaking laten weten zodat ik een aparte factuur voor jou kan opstellen.

Hoe werkt het precies?

Omdat ik weet dat veel vrouwen het een grote stap vinden om hulp te zoeken, bied ik je altijd eerst een gratis en geheel vrijblijvend gesprek aan om kennis te maken. Dit bied jou de gelegenheid om mij te leren kennen en jouw vragen te stellen. Daarnaast gebruik ik het om meer zicht te krijgen op jouw vraag zodat ik ook gelijk een inschatting kan geven van het aantal sessies én of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Ik ben daarin eerlijk: als ik twijfels heb dan zal ik dit aangeven en denk ik graag met je mee naar alternatieven. Wanneer we besluiten te starten krijg jij toegang tot mijn online gespreksomgeving en agenda zodat je vanaf dat moment de afspraken kunt inplannen op een moment dat jou goed uitkomt. Ook buiten kantooruren.

Is een videogesprek net zo persoonlijk als een face-to-face gesprek?

Ja, uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat een videogesprek net zo persoonlijk wordt ervaren als een face-to-face gesprek. Daarnaast blijkt ook de ‘binding’ en het gevoel dat er iemand ‘aanwezig’ is, bij beide vormen van gesprekken even sterk te zijn. Mocht je twijfelen, dan kun je op het intakeformulier aangeven dat je de intake graag in de vorm van een videogesprek (i.p.v. telefonische intake) wilt. Op deze manier kun je ervaren of het wat voor jou is.

Is online hulp net zo effectief als reguliere hulp?

Ja, verschillende onderzoeken tonen aan dat online hulp net zo effectief is als reguliere hulp.  In verschillende landen zoals Amerika en Zweden zijn ze al verder met online hulp. Ook in Nederland zal dit de komende tijd steeds ‘normaler’ worden. Reden hiervoor zijn de vele voordelen: je bespaart reistijd en reiskosten, kunt afspraken buiten kantoortijden plannen en het biedt de mogelijkheid om tussen twee sessies in vragen te stellen.

Wordt mijn partner ook betrokken?

Afhankelijk van jouw vraag bespreken we altijd of en hoe de partner betrokken wil worden. Ik ben hier absoluut voorstander van als dit voor jou een positieve bijdrage levert. Dat betekent niet zeggen dat jullie elke sessie samen met mij in gesprek gaan. Betrokkenheid zit hem ook in door na afloop, de gesprekspunten samen door te nemen. Indien gewenst geef ik korte oefeningen of vragen mee die jullie samen kunnen bespreken.

Hoe krijg ik goed advies over een opvoedvraag als mijn kind niet fysiek aanwezig is?

Mijn ervaring in het begeleiden van kinderen en ouders gebruik ik om de kern van een situatie en opvoedvraag goed te verhelderen.  Daarnaast biedt de (beveiligde) persoonlijke omgeving een extra mogelijkheid om video’s van het specifieke gedrag, te uploaden. Mocht dit van toegevoegde waarde zijn dan kunnen we in overleg besluiten om hier gebruik van te maken.

Hoe zit het met privacy en veiligheid?

De online gesprekken vinden plaats in een persoonlijke, beveiligde app (Karify). Dit voldoet aan de recente veiligheidseisen en is zowel ISO (27001) als NEN (7510) gecertificeerd. Toegang tot deze omgeving vindt altijd plaats door middel van tweestapsverificatie om de veiligheid optimaal te waarborgen.

Kan ik de gesprekken vergoed krijgen?

Het Nederlandse zorgsysteem is (helaas) zo ingericht dat zorg alleen vergoed wordt wanneer er sprake is van een vastgestelde psychische stoornis op basis van een DSM-classificatie. Dit is niet de manier waarop ik werk. Ik ben van mening dat preventieve, laagdrempelige hulp dé oplossing is om langdurige problemen en uitval te voorkomen en dat een diagnose hier (vaak) niet voor nodig is. Ik plan daarom altijd eerste een kennismakingsgesprek om in te schatten of jouw vraag past bij mijn aanbod. Wanneer er meer specialistische hulp nodig is, dan geef ik dit aan en denk ik desgewenst mee.
Veel preventieve begeleidingsvormen worden overigens helemaal niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Ik ben als geregistreerd orthopedagoog aangesloten bij de beroepsvereniging van pedagogen (NVO). Je kan altijd jouw verzekering vragen of je in aanmerking komt voor een vergoeding, het is handig om mijn titel en registratienummer bij de hand te houden (Orthopedagoog, MSc, registratienummer: 17651). Houd er rekening mee dat de verzekering in dat geval altijd eerst aanspraak doet op jouw eigen risico.

Wat ouders zeggen...

"Ik heb zoveel gehad aan de gesprekken met Loes. Zij heeft ons weer het vertrouwen in onszelf terug gegeven. Mijn partner en ik hebben minder ruzie, ik heb meer energie en ons zoontje is rustiger omdat we het nu écht samen doen. Nog wel op onze eigen manier maar dat is prima."

Mirthe

moeder van Jesse (0)

"Loes is deskundig, persoonlijk, realistisch en positief. Het programma heeft mij het gevoel opgeleverd dat ik niet alleen sta, dat mijn struggles normaal zijn. Ook heb ik geleerd meer kleine keuzes te maken die grote invloed hebben - dat helpt me beter en vaker ontspannen, te kiezen waar ik in wil investeren en soms ook even te relativeren. Ik vind het bijna jammer dat het is afgelopen - al heb ik voorlopig ook genoeg inspiratie en bagage om weer vol goede moed verder te gaan."

Anna

moeder van 2 kinderen (1 en 4)

"Vooraf twijfelde ik of het niet te veel tijd zou kosten maar omdat ik echt verandering wilde besloot ik toch in te stappen. Uiteindelijk vond ik het heel fijn: precies dat wat ik nodig had. Het programma heeft mij meer rust en tijd voor mezelf opgeleverd. Wat ik daarnaast heel waardevol vond, was om te merken en weten dat ik er niet alleen zo in sta. Dit gevoel had ik wel vaak. Het programma zou ik aan alle werkende moeders met jonge kinderen aanbevelen en eigenlijk ook aan alle vaders haha!"

Sibel

Moeder Melis (6 maanden)

"Loes is een hele toegankelijke, vriendelijke meid. Ze stelt je gerust en doet het echt met je samen. Het grote voordeel vind ik dat je ook naast de gesprekken op haar terug kan vallen. Eindelijk hoefde ik het even niet meer allemaal zelf te doen en weten. Ik ben veel relaxter, positiever en pieker minder. Ik raad haar hulp aan voor alle vrouwen die moeder worden en zijn."

Marloes

Moeder van Sam (6) en June (2)

“De gesprekken met Loes hebben zo'n wereld van verschil gemaakt. Ik geniet eindelijk weer van mijn werk zonder dat ik mij voortdurend schuldig voel naar mijn kinderen toe. Ik voel me nog weleens schuldig maar het lukt mij veel beter om dit los te laten. Achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen"

Anouk

moeder van Ise (1,5)

Wat fijn is aan Loes’ werkwijze is dat ze heel duidelijke uitleg geeft over dat wat mijn kind (aan)kan op haar leeftijd. Doordat ik haar nu beter begrijp, ontstaan er minder conflicten. Zowel tussen mijn dochter en ik, maar ook tussen mij & mijn partner.