Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de FAQ.

Voor wie is de hulp bedoeld?

In mijn aanbod richt ik mij op ambitieuze vrouwen met jonge kinderen (0-6 jaar). Vrouwen die het belangrijk vinden om te investeren in zichzelf als moeder/vrouw en op zoek zijn naar betrouwbare informatie en begeleiding. Ik help met struggles zoals: “Ik ben voortdurend moe waardoor ik nergens écht van geniet”, “Mijn partner en ik vaak ruzie hebben over (verschillen in) de opvoeding, hoe los ik dat op?”, “Ik heb vaak last van een kort lontje” of vragen over de opvoeding waarbij het jou niet lukt om de vertaalslag van ‘wat’ naar ‘hoe’ te maken. Loop jij hierin vast en weet jij dat het tijd is voor verandering? Plan een gratis kennismaking in en ik vertel jou hoe ik jou kan helpen.

Is er een wachttijd?

Nee, je kan in principe direct starten na onze kennismaking. Ik vind het belangrijk om eerst te kijken of er een wederzijdse klik is en wat jouw vraag is. Wanneer we besluiten aan de slag te gaan, kun je direct een eerste afspraak inplannen. Dit is ook een van mijn speerpunten. Veel praktijken en instanties hebben (lange) wachtlijsten met als gevolg dat het probleem bij de start van een hulp of adviestraject al verergerd is.

Hoe werkt een werkgeversvergoeding?

Veel werkgevers besteden (gelukkig) steeds meer aandacht aan het welzijn van werknemers door te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Met name ouders vormen een kwetsbare doelgroep door de combinatie van een gezin, relatie, werk en een druk sociaal leven. Dit leidt met regelmaat tot forse overbelasting. Een persoonlijk traject heeft voordelen voor jou én jouw werkgever:
–      Stress verminderen, talent en werkplezier behouden;
–      Meer betrokkenheid en tevredenheid over werk en werkgever;
–      Voorkomen van langdurige uitval.
Werkgevers zijn steeds vaker bereid om een financiële bijdrage te leveren in de vorm van een scholings- of ontwikkelingsbudget. De hoogte hiervan verschilt per werkgever. Vraag welke mogelijkheden er zijn. Voor je werkgever biedt het naast bovenstaande voordelen ook de mogelijkheid om de BTW nog af te trekken. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je mij dit tijdens de kennismaking laten weten zodat ik een aparte factuur voor jou kan opstellen.

Hoe werkt het precies?

Omdat ik weet dat veel vrouwen het een grote stap vinden om hulp te zoeken, bied ik je altijd eerst een gratis en geheel vrijblijvend gesprek aan om kennis te maken. Dit bied jou de gelegenheid om mij te leren kennen en jouw vragen te stellen. Daarnaast gebruik ik het om meer zicht te krijgen op jouw vraag zodat ik ook gelijk een inschatting kan geven van het aantal sessies én of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Ik ben daarin eerlijk: als ik twijfels heb dan zal ik dit aangeven en denk ik graag met je mee naar alternatieven. Wanneer we besluiten te starten krijg jij toegang tot mijn online gespreksomgeving en agenda zodat je vanaf dat moment de afspraken kunt inplannen op een moment dat jou goed uitkomt. Ook buiten kantooruren.

Is een videogesprek net zo persoonlijk als een face-to-face gesprek?

Ja, uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat een videogesprek net zo persoonlijk wordt ervaren als een face-to-face gesprek. Daarnaast blijkt ook de ‘binding’ en het gevoel dat er iemand ‘aanwezig’ is, bij beide vormen van gesprekken even sterk te zijn. Mocht je twijfelen, dan kun je op het intakeformulier aangeven dat je de intake graag in de vorm van een videogesprek (i.p.v. telefonische intake) wilt. Op deze manier kun je ervaren of het wat voor jou is.

Is online hulp net zo effectief als reguliere hulp?

Ja, verschillende onderzoeken tonen aan dat online hulp net zo effectief is als reguliere hulp.  In verschillende landen zoals Amerika en Zweden zijn ze al verder met online hulp. Ook in Nederland zal dit de komende tijd steeds ‘normaler’ worden. Reden hiervoor zijn de vele voordelen: je bespaart reistijd en reiskosten, kunt afspraken buiten kantoortijden plannen en het biedt de mogelijkheid om tussen twee sessies in vragen te stellen.

Wordt mijn partner ook betrokken?

Afhankelijk van jouw vraag bespreken we altijd of en hoe de partner betrokken wil worden. Ik ben hier absoluut voorstander van als dit voor jou een positieve bijdrage levert. Dat betekent niet zeggen dat jullie elke sessie samen met mij in gesprek gaan. Betrokkenheid zit hem ook in door na afloop, de gesprekspunten samen door te nemen. Indien gewenst geef ik korte oefeningen of vragen mee die jullie samen kunnen bespreken.

Hoe krijg ik goed advies over een opvoedvraag als mijn kind niet fysiek aanwezig is?

Mijn ervaring in het begeleiden van kinderen en ouders gebruik ik om de kern van een situatie en opvoedvraag goed te verhelderen.  Daarnaast biedt de (beveiligde) persoonlijke omgeving een extra mogelijkheid om video’s van het specifieke gedrag, te uploaden. Mocht dit van toegevoegde waarde zijn dan kunnen we in overleg besluiten om hier gebruik van te maken.

Hoe zit het met privacy en veiligheid?

De online gesprekken vinden plaats in een persoonlijke, beveiligde app (Karify). Dit voldoet aan de recente veiligheidseisen en is zowel ISO (27001) als NEN (7510) gecertificeerd. Toegang tot deze omgeving vindt altijd plaats door middel van tweestapsverificatie om de veiligheid optimaal te waarborgen.

Kan ik de gesprekken vergoed krijgen?

Het Nederlandse zorgsysteem is (helaas) zo ingericht dat zorg alleen vergoed wordt wanneer er sprake is van een vastgestelde psychische stoornis op basis van een DSM-classificatie. Dit is niet de manier waarop ik werk. Ik ben van mening dat preventieve, laagdrempelige hulp dé oplossing is om langdurige problemen en uitval te voorkomen en dat een diagnose hier (vaak) niet voor nodig is. Ik plan daarom altijd eerste een kennismakingsgesprek om in te schatten of jouw vraag past bij mijn aanbod. Wanneer er meer specialistische hulp nodig is, dan geef ik dit aan en denk ik desgewenst mee.
Veel preventieve begeleidingsvormen worden overigens helemaal niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Ik ben als geregistreerd orthopedagoog aangesloten bij de beroepsvereniging van pedagogen (NVO). Je kan altijd jouw verzekering vragen of je in aanmerking komt voor een vergoeding, het is handig om mijn titel en registratienummer bij de hand te houden (Orthopedagoog, MSc, registratienummer: 17651). Houd er rekening mee dat de verzekering in dat geval altijd eerst aanspraak doet op jouw eigen risico.

Wat ouders zeggen...

Gina_review

“Ik ben een ambitieuze en hardwerkende, energieke jonge vrouw die dacht dat ik een kind er wel 'even' bij zou doen. Zolang ik alles maar volgens de boekjes zou doen, zou het helemaal goed komen; dat was ik immers gewend.

Tja, dat was natuurlijk totaal onrealistisch, maar ik zat wel met allerlei beperkende ideeën en verwachtingen opgescheept. Loes heeft me met veel warmte en erkenning geholpen om de verwachtingen wat bij te schroeven.

Daarnaast heb ik een hoop tools om meer rust en minder frustratie te ervaren. Ik weet beter wat ik wil, doe minder van wat moet en ben veel milder voor mezelf. Ben meer in het moment en kan een hoop dingen veel beter loslaten. Ik ben blij met deze investering in mezelf en ik gun iedereen een 'Loes' om deze omslag te kunnen maken."

Gina

Psychiater, zoontje (1)

"Wat heeft Loes in een aantal weken tijd voor een verandering gezorgd! Waar ik eerst moeite had met tevreden zijn met wat ik doe qua werk en moederschap, heb ik nu veel meer rust gevonden om realistisch te kijken naar hoe goed het gaat.

Dit levert mij zoveel meer energie op, en dat is juist iets wat je als werkende moeder met een jong kindje erg goed kan gebruiken.

Ik raad een traject elke (nieuwe) moeder aan die na de komst van een kindje een nieuwe balans moeten vinden in: enerzijds alle tijd voor je kind willen hebben en anderzijds promotie willen maken op je werk."

Rianne

Business analist UX, zoontje (1)

"Ik had een fantastische kraamtijd, maar een week na mijn verlof werd mijn werkgever gebombardeerd tot één van de hoofdrolspelers in het beheer van de coronacrisis. Daar zat ik dan: lockdown, een baby van 13 weken, geen opvang en als klap op de vuurpijl kreeg mijn vader de diagnose van een ongeneeslijke hersentumor. In alle stress raakte ik mezelf beetje bij beetje kwijt.

Tijdens het traject raakte Loes op extreem korte tijd alle pijnpunten en legde zaken bloot die ik zelf niet gezien had. Loes gaf handvaten om moeilijke gesprekken aan te gaan, om liever te zijn voor mezelf en ook voor anderen. Ze gaf inzicht in ons gedrag en reacties en zorgde voor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Het leek al snel alsof de zwaarte op alle vlakken minder werd.

Ze heeft me zaken geleerd die ik mijn leven lang meeneem. Natuurlijk is het nog steeds druk en heftig. Maar het is draagbaar en ik vind mezelf terug. Dit is de beste investering die ik het afgelopen jaar heb gedaan.

Loes is elke cent waard, maar nog véél belangrijker, jij bent zelf elke cent waard! Dit is een investering in je eigen geluk én iedereen die je lief is: dat van je kinderen, partner, familie en werkgever!”