Liefde geven aan je partner: dit is waar het écht om draait

Geplaatst op 06 maart 2024 in Opvoeding

Diep vanbinnen hebben we allemaal dezelfde basisbehoeften – liefde, aandacht, veiligheid, waardering en erkenning – en dat verandert niet naarmate we ouder worden. Waarom vinden we het dan toch vaak zo moeilijk om affectie en aandacht aan onze partners te tonen?

In de loop der jaren kan in een relatie een zekere gewenning optreden. We raken zo vertrouwd met elkaars aanwezigheid dat het tonen van affectie en aandacht soms naar de achtergrond verdwijnt. Het leven, met al zijn verplichtingen en stress in de drukte van het gezin, kan ons afleiden van het koesteren van de band met onze partner. Echter, het is essentieel om bewust tijd en moeite te investeren in het voeden van deze connectie.

Vraag jezelf daarom eens af: geef ik mijn partner de aandacht die hij of zij verdient? 

Het gaat hier niet alleen om de grote (materiële) gebaren, maar juist om de kleine momenten van aandacht en waardering die het verschil maken.

Liefde geven aan je partner

Waarom je partner de aandacht verdient die je aan je kind geeft 

Stel je eens voor dat je je partner voor één dag net zoveel aandacht zou geven als je kind. Het scenario zou er ongeveer zo uitzien: “Goedemorgen allerliefste, heb je lekker geslapen? Neem de tijd om wakker te worden,” zeg je met een brede glimlach, gevolgd door een dikke knuffel. Beneden aangekomen smeer je een boterham voor hem en zet je zijn koffie klaar. Als het tijd is om naar werk te gaan, help je hem herinneren aan zijn tas en loop je hand in hand naar de auto. Hij is wat stil, dus geef je een extra knuffel om je steun te betuigen: “Ik houd heel veel van jou,” en sluit af met een liefdevolle kus. Aan het einde van de dag kun je niet wachten om hem weer te zien, vol met kusjes en knuffels. “Ik heb je gemist vandaag!”

Partners knuffelen

Het gaat om de moeiteloze gebaren

Het zijn moeiteloze gebaren van aandacht en liefde die we vaak aan onze kinderen geven. Maar waarom is het zoveel lastiger om hetzelfde geduld, diezelfde complimenten, aanmoediging en onverdeelde aandacht aan onze partner te geven? Laat me duidelijk zijn: dit is geen oproep om je partner als een kind te behandelen, maar een metafoor voor de oprechte, ongefilterde aandacht die we vaak aan onze kinderen geven. Het draait om de intentie achter onze acties – de onvoorwaardelijke waardering en steun die we zo genereus bieden. Ik moedig je aan om vandaag dat extra stapje te zetten.

Partners geven elkaar een kus

Liefde geven aan je partner: 3 manieren die je direct meer verbinding opleveren

In de waan van de dag leef je ongemerkt snel langs elkaar heen. Door liefde te geven aan je partner gedurende de dag, versterk je jullie onderlinge band, waardoor je ook minder leuke eigenschappen makkelijker van elkaar kan hebben. 

Hieronder zijn 3 manieren hoe je dit kan doen:

  1. Blijf nieuwsgierig naar je partner – Vraag hoe zijn of haar dag was. Waar heeft hij of zij om gelachen vandaag? Waar kan je je partner deze week bij helpen? Het zijn deze kleine momenten van interesse en betrokkenheid die jullie relatie verdiepen.
  2. Zeg hoeveel je hem of haar waardeert – en doe dit met je volledige aandacht. Maak er een moment van in plaats van een vluchtige kus. Probeer eens de 6 seconden kus! Direct meer verbinding én aandacht (wetenschappelijk bewezen)!
  3. Verover je partner opnieuw, als liefhebber – Onthoud goed; een relatie binnen een gezin blijft een relatie. Zie elkaar, hoor elkaar en verover elkaar opnieuw. 

Dit artikel is een gastblog van Veronne & Fleur van Bureauliefhebbers. Wil je meer inspiratie en concrete tips over het versterken van je relatie? Volg Bureauliefhebbers dan op Instagram of bekijk de website. Daar delen Fleur & Veronne concrete inzichten en praktische adviezen die je relatie naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om het vinden van tijd voor elkaar in een drukke agenda of het opnieuw aanwakkeren van de vonk, bij Bureau Liefhebbers vinden jullie de ondersteuning die je nodig hebt.

⬇️ Deel dit bericht op je socials ⬇️

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Dit vind je misschien ook interessant...