Loes waanders zit voor schuur moederschap en werk

Hi, mijn naam is Loes!

Ik werk als orthopedagoog en run mijn eigen bedrijf vanuit Zweden waar wij wonen met onze twee zoontjes Maes en Otis. Ik ben dus net als jij een werkende moeder! Ook ik sta dagelijks voor de bekende uitdagingen. Vooral hier omdat we geen familie en vrienden om ons heen hebben om op terug te vallen. Maar juist het werken brengt mij sinds ik moeder ben zóveel: uitdaging, niet 24/7 in dienst staan van mijn zoontje (hoe gek ik ook op hem ben), nieuwe ideeën en energie waardoor ik een leukere moeder en partner ben. Ik geloof er dan ook echt in dat het prima naast elkaar kan: én die leuke baan, tijd voor jezelf én genieten van je gezin. Ook als je kinderen nog jong zijn.

Loes is onder andere gezien in/bij:

loes waanders gezin moederschap en werk

En dat gun ik jou ook...

Ik heb vijf jaar lang mijn eigen praktijk gerund waarbij ik kinderen en ouders heb begeleid bij vragen in de opvoeding en het ouderschap. Dit in combinatie met mijn baan bij een Hogeschool als docent/onderzoeker gespecialiseerd in het thema “Ouderbegeleiding”. Tijdens de gesprekken met werkende vrouwen zag ik hoeveel van hen vastliepen door de ‘druk’ op het moederschap. Een goede baan, fijne relatie, druk sociaal leven, gelukkige kinderen. Verschillende vrouwen, maar dezelfde struggles: geen tijd voor zichzelf, schuldgevoelens, voortdurende onrust, vermoeidheid, last van negatieve gedachtes en conflicten in de opvoeding en relatie.

Toen Maes werd geboren merkte ik ook zelf hoe je als (nieuwe) moeder wordt overladen met adviezen hoe we ‘het’ ideale plaatje kunnen bereiken. Hoe verantwoordelijk je wordt gehouden als ouder voor het geluk van je kind. Maar ook het idee dat je het moederschap er ‘zo even’ bij doet. Naast dat dit niet aansluit op de werkelijkheid, kun je daardoor ook flink onzeker van worden. Het moederschap is niet perfect en vooral hard werken. En al helemaal met een baan en sociaal leven ernaast. Juist nu: we weten namelijk uit onderzoek dat vrouwen meer zijn gaan werken dan 50 jaar geleden, maar dat ze ook nog steeds 9 uur per week meer zorgtaken op zich nemen ten opzichte van mannen.

loes waanders moederschap en werk

Die onzichtbare ‘mental load’ zoals het bijhouden van de voorraad luiers of het plannen van het kappersbezoek in combinatie met alle andere ballen die hoog gehouden moeten worden zorgt er onder andere voor dat het overgrote deel van de vrouwen last heeft van chronische onrust. Het is daarom best tegenstrijdig als je je bedenkt dat de meeste hulp tijdens de jaren dat kinderen klein zijn, vooral gericht is op de ontwikkeling van kinderen in plaats van hoe het met jou gaat als moeder. Helemaal als je je bedenkt dat we voor praktisch alles in ons leven een opleiding (moeten) volgen, maar voor de meest verantwoordelijke taak in ons leven: het moederschap, niet. Dat is eigenlijk best vreemd als je daarover nadenkt. We leggen onszelf daarmee zoiets ‘groots’ op, namelijk de gedachte dat je het als moeder allemaal maar zelf moet weten en kunnen.

Daar geloof ik niet in. Hulp vragen getuigd juist van kracht. Inzicht in dat waar je goed in bent maar ook datgene waar jij je nog in kan ontwikkelen om zo tegemoet te komen aan de behoefte van jezelf en jouw gezin. Zodat het moederschap, de meest verantwoordelijke taak die we hebben in ons leven, ook de tijd en aandacht krijgt die het nodig heeft.

“Be strong enough to stand alone, smart enough to know when you need help, and brave enough to ask for it”

Loes Waanders Zweden

Op het moment dat Maes vier maanden oud was, kreeg Bart een internationale baan aangeboden. We hebben altijd gezegd dat als we de kans krijgen om een tijd in het buitenland te wonen, we die aan zouden grijpen. En die was er op dat moment. We hebben toen in twee maanden tijd de beslissing gemaakt om ervoor te gaan. Dat betekende voor mij mijn vaste baan opzeggen zonder definitieve zekerheid van een inkomen of huis. Maar ik geloofde vanaf dag 1 al in de waarde van dat wat ik wilde gaan doen.

Er zijn tal van ‘moedercoaches’ met of zonder (aantoonbare) ervaring. Ik wil echt het verschil maken voor díe vrouwen die waarde hechten aan kwaliteit en op zoek zijn naar betrouwbare en bewezen effectieve adviezen. Hoe waardevol ‘eigen ervaring’ ook is, soms zoek je ook simpelweg duidelijkheid en wil je weten wat ook écht werkt. Daarom combineer ik mijn jarenlange ervaring als therapeut en onderzoeker in deze nieuwe vorm van online hulp. Inmiddels heb ik tal van werkende vrouwen met jonge kinderen mogen begeleiden naar meer rust en vertrouwen zodat zij weer kunnen genieten van hun gezin én werk.

Want ik geloof er echt in dat je én een ambitieuze vrouw én die goede moeder kunt zijn. Zonder dat je jezelf compleet voorbij loopt tijdens de jaren dat jouw kinderen jong zijn.

Benieuwd hoe ook jij dit kunt bereiken? Klik dan op de groene button hieronder.

Loes Waanders over mij 3

Werkervaring en achtergrond

  • Zeven+ jaar ervaring als kind&oudertherapeut
  • Zeven+ jaar ervaring als HBO docent, de laatste periode als onderzoeker: lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding
  • Spreker tijdens evenementen en themadagen
  • Onderwijsontwikkelaar van lesmateriaal, trainingen & workshops

Op zoek naar een enthousiaste spreker met ervaring? Voor een leuk aanbod reis ik graag naar Nederland. Stuur mij vrijblijvend een mail voor meer informatie.