Loes waanders zit voor schuur moederschap en werk

Hi, mijn naam is Loes!

In mijn werk als orthopedagoog zie ik dagelijks gezinnen worstelen met de druk van het ouderschap. Een goede baan, een fijne relatie, een druk sociaal leven en gelukkige kinderen.

 

“We expect women to work like they don’t have children
and raise children like they don’t work”

 

Kind wil niet eten

Je wilt op alle fronten stralen, maar alles combineren kan best een uitdaging zijn

In 50 jaar tijd zijn vrouwen 33% meer gaan werken, maar nog steeds nemen we per week 9 uur meer zorgtaken op ons dan mannen. Tel daar de onzichtbare ‘mental load’ zoals het bijhouden van de voorraad luiers en alle sportactiviteiten bij op en je zult begrijpen dat veel vrouwen chronische onrust ervaren. Toen ik zelf voor het eerst moeder werd, werd ik ook bedolven onder adviezen om aan ‘het ideale plaatje’ te kunnen voldoen. En het heersende beeld dat je het moederschap er ‘gewoon maar even bij doet’ vond ik overweldigend. Naast dat dit niet aansluit op de werkelijkheid, kun je er ook flink onzeker van worden. Want is het niet gek dat we voor praktisch alles in ons leven een opleiding volgen, maar voor de meest verantwoordelijke taak – het moederschap – niet?

 

“Be strong enough to stand alone,
smart enough to know when you need help,
and brave enough to ask for it”

 

Loes Waanders Zweden

Je hoeft het niet allemaal zelf te weten en te kunnen

Het is mijn missie als orthopedagoog om jou te laten genieten van je kinderen, zonder dat je jezelf daarbij wegcijfert. Want het kan écht naast elkaar bestaan: die leuke job, tijd voor jezelf én een relaxte mama zijn. Het is dan ook niet voor niks dat mijn trainingen en masterclasses zich zowel richten op jou als op je kind. Want als jij als moeder én als vrouw goed in je vel zit dan heeft dat effect op het hele gezin. Met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen geef ik je alles wat je nodig hebt om op te kunnen voeden vanuit rust en vertrouwen. Bewezen, onderbouwde en effectieve informatie, die direct is toe te passen in de praktijk. Van een zindelijkheidstraining tot masterclasses over het combineren van jouw ambities met je gezin. Ik begeleid je er met liefde bij.

 

“Your kids don’t want a perfect mom. They just want a happy one”

 

Loes is onder andere gezien in/bij:

Loes Waanders over mij 3

Loes in een notendop

  • +13 jaar ervaring in het werken met gezinnen als orthopedagoog
  • Expert voor o.a. Nu.nl, Volkskrant, AD, RTL Nieuws en OudersVanNu
  • +7 jaar ervaring als HBO docent (in de laatste periode als onderzoeker: lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding)
  • Spreker tijdens evenementen en themadagen
  • Onderwijsontwikkelaar van lesmateriaal, trainingen & workshops
  • 3,5 jaar in Zweden gewoond en het (werkend) ouderschap daar ervaren

Dit zeggen anderen over mij

"Wat heeft Loes in een aantal weken tijd voor een verandering gezorgd! Waar ik eerst moeite had met tevreden zijn met wat ik doe qua werk en moederschap, heb ik nu veel meer rust gevonden om realistisch te kijken naar hoe goed het gaat.

Dit levert mij zoveel meer energie op, en dat is juist iets wat je als werkende moeder met een jong kindje erg goed kan gebruiken.

Ik raad een traject elke (nieuwe) moeder aan die na de komst van een kindje een nieuwe balans moeten vinden in: enerzijds alle tijd voor je kind willen hebben en anderzijds promotie willen maken op je werk."

Rianne

Business analist UX, zoontje (1)

"Ik had een fantastische kraamtijd, maar een week na mijn verlof werd mijn werkgever gebombardeerd tot één van de hoofdrolspelers in het beheer van de coronacrisis. Daar zat ik dan: lockdown, een baby van 13 weken, geen opvang en als klap op de vuurpijl kreeg mijn vader de diagnose van een ongeneeslijke hersentumor. In alle stress raakte ik mezelf beetje bij beetje kwijt.

Tijdens het traject raakte Loes op extreem korte tijd alle pijnpunten en legde zaken bloot die ik zelf niet gezien had. Loes gaf handvaten om moeilijke gesprekken aan te gaan, om liever te zijn voor mezelf en ook voor anderen. Ze gaf inzicht in ons gedrag en reacties en zorgde voor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Het leek al snel alsof de zwaarte op alle vlakken minder werd.

Ze heeft me zaken geleerd die ik mijn leven lang meeneem. Natuurlijk is het nog steeds druk en heftig. Maar het is draagbaar en ik vind mezelf terug. Dit is de beste investering die ik het afgelopen jaar heb gedaan.

Loes is elke cent waard, maar nog véél belangrijker, jij bent zelf elke cent waard! Dit is een investering in je eigen geluk én iedereen die je lief is: dat van je kinderen, partner, familie en werkgever!”

Caroline

Communicatiedirecteur, zoontje (1)

Gina_review

“Ik ben een ambitieuze en hardwerkende, energieke jonge vrouw die dacht dat ik een kind er wel 'even' bij zou doen. Zolang ik alles maar volgens de boekjes zou doen, zou het helemaal goed komen; dat was ik immers gewend.

Tja, dat was natuurlijk totaal onrealistisch, maar ik zat wel met allerlei beperkende ideeën en verwachtingen opgescheept. Loes heeft me met veel warmte en erkenning geholpen om de verwachtingen wat bij te schroeven.

Daarnaast heb ik een hoop tools om meer rust en minder frustratie te ervaren. Ik weet beter wat ik wil, doe minder van wat moet en ben veel milder voor mezelf. Ben meer in het moment en kan een hoop dingen veel beter loslaten. Ik ben blij met deze investering in mezelf en ik gun iedereen een 'Loes' om deze omslag te kunnen maken."

Ik werk samen met:

Om jou te voorzien van betrouwbare informatie werk ik samen met verschillende experts