RTL Nieuws – Hoe voel ik me minder schuldig op het werk?

Geplaatst op 15 maart 2022 in In de media

Het anderhalf jaar oude zoontje van Jinske heeft een wat zwakkere weerstand. Jinske vindt dat er hier op haar werk maar weinig begrip voor is en baalt daarvan. Wat kan ze doen om van dat rotgevoel af te komen?

“Joris is helaas erg vaak ziek”, zegt Jinske. “Zo heeft-ie al meerdere keren een oorontsteking gehad en pakt hij praktisch ieder virusje op dat op het dagverblijf rondwaart. Ik vind het zielig voor hem en ik wil, als moeder, natuurlijk zo goed mogelijk voor hem zorgen.

Maar op mijn werk krijg ik maar weinig begrip als ik vrij wil nemen of eerder weg moet om voor mijn zoon te zorgen. Mijn leidinggevende sneerde de laatste keer ook iets over ‘prioriteiten stellen’. Ik voel me dan tekortschieten op het werk, maar mijn kind gaat voor. Toch geeft het me een rotgevoel. Hoe laat ik dat los?

Benieuwd naar de tips die ik heb gegeven? Klik hier om het hele artikel te lezen. 

Dit vind je misschien ook interessant...