Op 1 mei 2023 ga ik weer van start met een fantastische groep gedreven vrouwen!

Wil je er zeker van zijn dat je bericht ontvangt wanneer de deuren zijn geopend? Laat hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt als eerste bericht van mij!
Liever eerst meer lezen? Scroll dan door naar onderen.

Wachtlijst programma The MOM Movement

Met deze inschrijving zit je nergens aan vast, maar ontvang je wel als allereerste een seintje als je je kan inschrijven (nog voor de lancering begint!).

Loes Waanders Orthopedagoog MSc

Wil jij..

Meer rust en plezier in jouw werk én gezin ervaren? Juist nu jouw kinderen nog jong zijn?

Hoe zou het zijn als..

 • Je na een drukke dag jouw ‘werkhoofd’ uit kan zetten en met aandacht bij jouw kind aan tafel zit?
 • Je rustig blijft en weet wat je kan doen als jouw kind de zoveelste driftbui heeft (in plaats van dat je ook boos wordt en je stem verheft)?
 • Schuldgevoelens niet meer jouw keuzes bepalen en je met volle aandacht geniet van jouw werk en de momenten voor jezelf?

Ontdek hoe jij met meer rust in je hoofd, de band met jouw kind versterkt, liefdevoller communiceert met de mensen om je heen en meer geniet van jouw werk en gezin. 

Bekend van:

Overprikkeling kind

Wist je dat...

 • 91% van de ouders ervaart het ouderschap als te zwaar ervaart tijdens de eerste duizend dagen met hun kind. 
 • 76% van de Nederlandse moeders de combinatie werk en gezinsleven moeilijk tot onmogelijk vindt?

Je bent dus echt niet de enige. En dat je dit zo ervaart is niet gek. We leven in een prikkelrijke maatschappij waarin de verwachtingen hoog liggen. Je moet en die leuke moeder zijn én die ambitieuze werknemer én ook nog 2x per week sporten.

Dit zorgt voor veel druk en onrust. En wanneer je (langdurig) veel stress ervaart, dan merk je dit ook in je dagelijks leven.

Misschien herken jij dit ook:

 • Je reageert te vaak geïrriteerd naar jouw kind en/of partner
 • Je hebt voortdurend onrust in je hoofd (piekeren, twijfels)
 • In plaats van te genieten ben je vooral bezig met alles wat ‘nog moet’
 • Je twijfelt veel: doe ik het wel goed als moeder, zou ik toch niet naar die verjaardag moeten gaan? 

En eigenlijk baal je hiervan. Je hebt alles, maar toch geniet je er niet van.

Loes in het bos

Wat ik in mijn werk veel zie:

Is dat ouders de een na de andere opvoedcursus of coachingssessie boeken of het zoveelste zelfhulpboek lezen. Om zo meer grip te krijgen op de momenten dat ze te boos reageren naar hun kind.

Maar ik kan je vertellen: dat heb je helemaal niet nodig.

Want wat je eigenlijk doet, is nóg meer informatie tot je nemen. Nog meer kennis vergaren waardoor je bij een volgende driftbui van alles probeert…maar jouw kind blijft boos.

❌ En wat er dan ontstaat is stress (“Help, ik weet zoveel maar niets werkt dan ligt het dus aan mij”), onzekerheid (“Als het mij zelfs met al die tips niet lukt dan ben ik een waardeloze moeder”) en schaamte (“Waarom heb ik dit?!”).

Wat jij nodig hebt zijn geen ‘quick fix tips’. Maar een structurele verandering in de manier hoe je denkt, hoe jij je gedraagt en inzicht in welke invloed dit heeft op het gedrag van jouw kind.

Want als jij jezelf verandert, dan verandert de omgeving om je heen automatisch met je mee. 

En dat is precies waar The MOM Movement over gaat. Ik leer je niet om nog ‘meer’ te doen, maar om structureel dingen ‘anders’ te gaan doen. Zodat jij jouw leven gaat leven, wat past bij jou(w gezin) en hierdoor meer rust, vertrouwen en plezier ontstaat.

En dat is precies het verschil met een blog of losse tips op instagram: deze informeren. Mijn begeleiding transformeert. 

IK WAS GEWEND DAT MET HARD WERKEN ALLES ‘LUKT’. TOTDAT IK MOEDER WERD. ONDANKS DAT IK ZO MIJN BEST DOE, VOELT HET NOOIT GOED (GENOEG)…

Karin, manager internationaal bedrijf, dochter (3) en zoontje (4 maanden).

Wat doet een orthopedagoog

Jij leert:

✓ Het gedrag van jouw kind en jouw eigen reactie daarop, beter begrijpen: wat wil jouw kind met zijn gedrag zeggen?
✓ Hoe jij jouw werkmodus uitzet als je thuis bent en écht aanwezig bent met jouw kind(eren)
Bewuster te worden van de signalen die jouw lichaam geeft
✓ Hoe je ondanks tegenslagen en uitdagingen zorgt voor meer rust en plezier  
✓ Hoe je schuldgevoel, twijfels en meningen van anderen beter los kan laten zodat je keuzes maakt die werken voor jou(w gezin)

Zodat jij plezier ervaart in jouw werk én gezin

 

Wat vind je NIET in dit programma: Open deur tips waar je geen fluit aan hebt als moeder, zoals: zorg voor een opgeruimd huis (rolt er net een bak lego omver) of uitgebreide ochtendrituelen (het is al een medaille waard als je iedereen op tijd met kleren aan en een gevulde maag de deur uit hebt). Dit matcht namelijk totaal niet met een chaotisch en onvoorspelbaar gezinsleven.


Ik leer je wél hoe jij
meer energie ervaart en hoe je jouw dromen en ambities waar kunt maken ook mét een gezin!

Dit zeggen andere ouders over het programma

"Wat heeft Loes in een aantal weken tijd voor een verandering gezorgd! Waar ik eerst moeite had met tevreden zijn met wat ik doe qua werk en moederschap, heb ik nu veel meer rust gevonden om realistisch te kijken naar hoe goed het gaat.

Dit levert mij zoveel meer energie op, en dat is juist iets wat je als werkende moeder met een jong kindje erg goed kan gebruiken.

Ik raad een traject elke (nieuwe) moeder aan die na de komst van een kindje een nieuwe balans moeten vinden in: enerzijds alle tijd voor je kind willen hebben en anderzijds promotie willen maken op je werk."

Rianne

Business analist UX, zoontje (1)

Gina_review

“Ik ben een ambitieuze en hardwerkende, energieke jonge vrouw die dacht dat ik een kind er wel 'even' bij zou doen. Zolang ik alles maar volgens de boekjes zou doen, zou het helemaal goed komen; dat was ik immers gewend.

Tja, dat was natuurlijk totaal onrealistisch, maar ik zat wel met allerlei beperkende ideeën en verwachtingen opgescheept. Loes heeft me met veel warmte en erkenning geholpen om de verwachtingen wat bij te schroeven.

Daarnaast heb ik een hoop tools om meer rust en minder frustratie te ervaren. Ik weet beter wat ik wil, doe minder van wat moet en ben veel milder voor mezelf. Ben meer in het moment en kan een hoop dingen veel beter loslaten. Ik ben blij met deze investering in mezelf en ik gun iedereen een 'Loes' om deze omslag te kunnen maken."

Gina

Psychiater, zoontje (1)

"Ik had een fantastische kraamtijd, maar een week na mijn verlof werd mijn werkgever gebombardeerd tot één van de hoofdrolspelers in het beheer van de coronacrisis. Daar zat ik dan: lockdown, een baby van 13 weken, geen opvang en als klap op de vuurpijl kreeg mijn vader de diagnose van een ongeneeslijke hersentumor. In alle stress raakte ik mezelf beetje bij beetje kwijt.

Tijdens het traject raakte Loes op extreem korte tijd alle pijnpunten en legde zaken bloot die ik zelf niet gezien had. Loes gaf handvaten om moeilijke gesprekken aan te gaan, om liever te zijn voor mezelf en ook voor anderen. Ze gaf inzicht in ons gedrag en reacties en zorgde voor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Het leek al snel alsof de zwaarte op alle vlakken minder werd.

Ze heeft me zaken geleerd die ik mijn leven lang meeneem. Natuurlijk is het nog steeds druk en heftig. Maar het is draagbaar en ik vind mezelf terug. Dit is de beste investering die ik het afgelopen jaar heb gedaan.

Loes is elke cent waard, maar nog véél belangrijker, jij bent zelf elke cent waard! Dit is een investering in je eigen geluk én iedereen die je lief is: dat van je kinderen, partner, familie en werkgever!”

Mockup The MOM Movement (3)

Dit zit er allemaal bij:

✔ 9 weken lang mijn begeleiding.
✔ 7+ uur aan (korte) videolessen, ook als audio te beluisteren.
✔ Om de week LIVE Q&A’s en expertsessies zodat je volop de mogelijkheid hebt om jouw vragen te stellen.
✔ 6 modules met alle must-know informatie voor werkende ouders bomvol oefeningen, handige visuals en geruststellende tips.
✔ Toegang tot een persoonlijke app zodat jij alle tools altijd bij je hebt.

✔ Maar liefst 12 maanden lang toegang tot alle content.
✔ Online community met andere werkende vrouwen waarin je jouw ervaringen én successen kan delen.
Werkboek met meer dan 40 pagina’s vol met uitleg, voorbeelden, tips en oefeningen

Inhoud van de zes modules
 1. Jouw doelen stellen
  Waar sta je nu en waar wil jij naar toe?
 2. De basistools gebaseerd op 12+ jaar werkervaring als orthopedagoog
  Uitleg over hoe jouw brein werkt en bewezen effectieve manieren hoe jij jouw gedrag kunt veranderen.
 3. Minder stress, meer genieten!
  Gezonde en ongezonde stress. Hoe herken jij stress, hoe werkt jouw stress-systeem en bewezen effectieve aanpak en tools die je helpen met stress om te gaan
 4. Hoe jij het gedrag van jouw kind beter leert begrijpen.
  Leer alles over wat écht belangrijk is als het gaat om opvoeden, jouw kind beter begrijpen en waarom je vaker achterover mag leunen.
 5. Meer rust en focus in carrière én gezin
  Hoe combineer je jouw ambities met jouw gezin? Wat maakt jou een ‘goede’ moeder? Leer nee zeggen en prioriteiten stellen voor meer rust in je hoofd.
 6. Goed voor jezelf zorgen, zo doe je dat!
  Waarom jezelf vaker op nr. 1 zetten belangrijk is en hoe je dit structureel doet met een druk gezinsleven.

Daarnaast deel ik mijn top 3 learnings van onze tijd in Zweden: Wat is de scandinavische kunst van het ouderschap? Hoe integreer je deze rust en goede work/life balance in jouw leven zonder daarvoor naar Zweden te verhuizen ;).

Nu voor de early bird prijs: van €550 voor slechts 397 euro!
Op 1 mei gaan we van start. De prijs gaat omhoog. Twijfel niet en reserveer nu jouw plek!

Als early-bird inschrijving ontvang je ook nog eens 2 te gekke bonusmodules:
✅ Taboes. (Hoe ga je om met schuldgevoelens, wat als het ouderschap (soms) tegenvalt, doe ik het wel goed (genoeg)?)
Hoe je jouw relatie ook mét een kind, gezellig houdt. (Op welke manier de partnerrelatie verandert, hoe je hiermee omgaat en hoe je de zorg- en taakverdeling in balans houdt)

Nog meer ervaringen van andere vrouwen:

Je kan jouw kind niet leren, wat jij niet hebt. 
Jouw kind heeft geen perfecte ouder nodig, maar wel een ouder die voorleeft hoe hij omgaat met met onzekerheid, stress of afwijzing.

“The best is yet to come”

Op 1 mei 2023 ga ik weer van start met een selecte groep gedreven vrouwen.
Wil je er zeker van zijn dat je bericht ontvangt wanneer de deuren zijn geopend? Laat hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt als eerste bericht van mij!

Wachtlijst programma The MOM Movement

Met deze inschrijving zit je nergens aan vast, maar ontvang je wel als allereerste een seintje als je je kan inschrijven (nog voor de lancering begint!).

Meest gestelde vragen

Moet ik live aanwezig zijn?

Dat hoeft niet, maar het is natuurlijk wel veel leuker! Het programma volg je in je eigen tijd. De live Q&A’s en expert sessies zijn het meest waardevol als je live aanwezig bent. Maar ik snap goed dat dit in de praktijk niet altijd lukt. Daarom neem ik ze voor je op en vind je de opnames terug in de online community zodat je ze terugkijkt op een moment wat jou goed uitkomt.

Waarin verschilt jouw aanpak van die van een ander?

Tegenwoordig ploppen de goeroes en coaches als paddenstoelen uit de grond. Ik snap dat het aanbod overweldigend kan zijn. Bij mij vind je geen ‘quick fix’ adviezen maar bewezen effectieve informatie én vooral oefeningen die je direct in je leven gaat toepassen zodat je ook daadwerkelijk verandering voelt bij jezelf. Met ruim 12+ jaar praktijkervaring als orthopedagoog ben ik gespecialiseerd in deze onderwerpen en weet ik niet alleen goed wat er speelt, maar ook wat werkt. Ik richt mij niet alleen op het gedrag van jouw kind óf op jou als ouder maar op die onderlinge wisselwerking van jij in relatie tot jouw kind, (eventuele) partner en werk. Ik ben nuchter, praktisch, geloof in onze hoofd-hart connectie en wil je vooral geruststellen en laten zien hoe het ook anders kan. Want als ouder ‘moet’ je al genoeg :).

Voor welk type vrouw is dit programma geschikt?

Je bent zelfstandig, in staat om te reflecteren op jezelf en neemt verantwoordelijkheid. Je hoeft echt niet alles zelf te weten en kunnen, maar het programma vraagt wel een mate van interesse en commitment om het in de praktijk toe te passen. Verandering komt helaas niet vanzelf :). Daarnaast beschik je in de basis over een positieve houding, tuurlijk mag die bij vlagen verdwenen zijn: dan help ik je graag om dit weer terug te vinden!

Ik werk zelf in de zorg/het onderwijs en schaam me een beetje dat ik dit 'nodig' heb.

Wat ontzettend goed dat je je al bewust bent van het feit dat jouw emmer overloopt. Dit is de meest belangrijke stap in verandering. Daarbij weet ik uit eigen ervaring dat de werkdruk in deze sectoren vaak hoog is. Des te belangrijker is het om goed voor jezelf te zorgen, je bent dus juist heel goed bezig door deze stap te zetten. Jij gaat namelijk jouw werksetting niet veranderen, maar je hebt wel invloed op hoe jij hiermee omgaat. Weet dat jij juist voor andere collega’s een inspiratie bent. En…je niet langer druk maken om wat een ander van jou vindt is ook onderdeel van dit traject. Kortom: ik kijk ernaar uit om samen met jou en alle andere vrouwen aan de slag te gaan!

Wat moet ik mij voorstellen bij de community?

Hierin vind je interessante artikelen en posts waar je inspiratie en (h)erkenning uithaalt, toffe live events en contact met gelijkgestemden. Wat betreft het laatste: je zit dus met andere werkende vrouwen met jonge kinderen die net als jij niet alleen ‘moeder’ zijn maar ook hun eigen leven leuk en belangrijk vinden. Je kan hier zo actief in zijn als je zelf wilt. Het is vooral een positieve omgeving waarin we elkaar upliften en inspireren en waar je veel herkenning zult vinden. Wil je alleen aansluiten bij de events, ook dat is prima!

Wanneer is dit programma NIET geschikt?

Wanneer je merkt dat jouw problemen complexer zijn dan hierboven beschreven en waarbij persoonlijke begeleiding de voorkeur geniet. Neem in dat geval contact op met jouw huisarts of andere zorgprofessional.

Hoeveel tijd kost het mij?

Ik run zelf een bedrijf naast de zorg voor onze 2 zoontjes en weet als geen ander hoe druk het leven met jonge kinderen is. Dit was telkens leidend in de opzet van het programma. De 6 modules volg je in jouw eigen tijd en met behulp van een speciale app ook waar jij maar wilt. De video’s zijn ook als audio te beluisteren, heel handig want zo kun je bijvoorbeeld onderweg naar je werk ook verder met de cursus en ga je vlot door de content heen. Het is dus zo opgezet dat het jou geen tijd kost, maar juist tijd en energie oplevert! Wat je nodig hebt is vooral bewustzijn en focus. Ik deel namelijk tal van oefeningen die je eenvoudig tijdens alledaagse situaties kan inzetten. Een twijfel die ik vaak hoor is: “maar ik heb er geen tijd voor”… De vraag die ik dan vaak stel (en die jij aan jezelf kunt stellen) is: hoe belangrijk is het voor je om te veranderen? Hoeveel last heb jij (of jouw gezin) ervan? En, ok dit is wel een beetje een gewetensvraag: hoeveel tijd zit jij per dag op je telefoon ;)?
Want hét goede moment is er met kinderen nooit. Er is altijd wel een reden om het niet te doen. Maar er zijn vaak veel meer redenen om het WEL te doen. Het leven is nu.

Kan ik ook vragen stellen?

Jazeker: elke 2 weken vind er een LIVE sessie plaats in de vorm van een Q&A en expertsessie waarbij je al jouw vragen aan mij kunt stellen!

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van een werkgeversvergoeding?

Een deel van de vrouwen in mijn traject nemen deel vanuit een werkgeversvergoeding. Dit kan vanuit een zogenaamd persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget. Deze opties kun je navragen bij jouw leidinggevende. Na de betaling ontvang je automatisch een factuur die je bij jouw werkgever kunt indienen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Je kan in 1x maar ook in meerdere termijnen betalen. Deze optie zie je vanzelf verschijnen op de checkout pagina.

Wat als ik niet blij ben met het programma?

Na het begeleiden van 100+ andere vrouwen en hun enorme enthousiaste reacties ben ik ervan overtuigd dat je vooral blij gaat zijn met het programma. Om je het vertrouwen te geven dat je geen miskoop zal doen hanteer ik een 21 dagen, no cure, no pay periode. Wees je er van bewust dat dit traject een dans is, “it takes two to tango”. Dus ik verwacht dat jij 100% verantwoordelijkheid neemt voor jouw deelname tijdens de LIVE momenten, community en de begeleidende video’s en oefeningen. Niet tevreden? Dan kun je binnen 21 dagen een mail sturen met korte motivatie en krijg je je geld terug gestort.

Wat levert dit traject mij op?

Uiteraard is het afhankelijk van jouw persoonlijke vraag waar jij jouw aandacht op wil richten. Maar ik zie een enorme prioriteit voor nu en de komende jaren om als ouder om te leren gaan met uitdagingen zoals: stress, onzekerheden, afwijzing, nee zeggen enzovoort. Niet alleen voor jezelf, maar ook (vooral!) voor jouw kind. De huidige generatie kinderen krijgt steeds meer uitdagingen in hun leven, steeds meer continue prikkels en mogelijkheden. Het is zo belangrijk dat wij als volwassenen voorleven zodat zij automatisch via ons leren hoe ze hiermee om kunnen gaan. Want kinderen leren vooral door dat wat wij doen in plaats van dat wat we zeggen.

Ik zal je wat voorbeelden geven: 
Persoonlijk: meer rust, focus, keuzes maken die passen bij waar jij blij van wordt, genieten van het ‘nu’, meer zelfvertrouwen en positiviteit
Zakelijk: prioriteiten stellen, grenzen (h)erkennen en aangeven zonder je daar schuldig over te voelen, rust en focus, gevoel van ‘goed genoeg’
Relatie: wederzijds begrip, positieve manier van communicatie, waardering 
Gezin: gedrag van het kind beter begrijpen, betere band met je kind, meer genieten van de momenten samen, en meer met volle aandacht in het moment zijn.

Tot slot…
De tijd die je nu met je kinderen hebt komt niet meer terug. Cliché i know, maar zo waar. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door alles ‘alleen te willen doen’. 

En ik weet dat veel vrouwen het spannend vinden. Maar onthoud: als je blijft doen wat je altijd al deed, dan weet je dat je krijgt wat je altijd al kreeg.

Zet die stap, vandaag nog want jij bent het waard!

Ontvang 9 weken lang mijn begeleiding, nu voor slechts €397!*

Yes, ik schrijf me in!

* Zowel termijnbetaling als werkgeversvergoeding is mogelijk
* Dit is een tijdelijke early-bird actie voor de snelle beslissers. De prijs gaat omhoog (normale prijs €550)