Mariëlle Smit!

Elke maand interview ik een inspirerende powermom die naast de mooie kanten van het moederschap ook haar uitdagingen deelt. Te vaak wordt gedacht dat het insta plaatje ‘de waarheid’ is. Daarom in deze rubriek: eerlijke verhalen met een positieve touch. Waar andere working moms herkenning maar ook vooral inspiratie uit kunnen halen. Deze maand sprak ik met businessmom Mariëlle Smit!

Even voorstellen...

Mariëlle is 30 jaar en founder van MME Hospitality, waar ze al op haar 21e (!) mee is gestart! Daarnaast heeft ze samen met haar vriend Steve een dochtertje van bijna 2 jaar: Stevie.

Ik volg Mariëlle al lange tijd via Instagram vanwege haar positiviteit en enthousiasme. Zelfs tijdens de coronacrisis, waarbij de evenementenbranche natuurlijk hard is geraakt, blijft ze up & running.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe ze haar gezin en bedrijf draaiende houdt én daarnaast zelf zo positief blijft ondanks de uitdagingen die ze tegenkomt.

Daarom zocht ik contact met deze knappe en inspirerende powermom (die zelf tijdens coronatijden met een enthousiaste JA besluit mee te doen) en stelde haar de volgende vragen…

Mariëlle Smit

Vertel! Hoe omschrijf jij het moederschap in 1 zin…

Het allermooiste en tegelijkertijd het meest uitdagende dat er is!

Hoe ervaar je het moederschap?

Als een grote positieve rollercoaster. Stevie maakt ons beyond gelukkig en heeft ons enorm veel rust gegeven maar tegelijkertijd is het soms ook zo uitdagend om de juiste balans te vinden tussen genieten met elkaar en bouwen aan onze toekomst (werken). Door onze dochter ben ik wel alles veel meer gaan relativeren en hoe cliché: de kleinere dingen veel meer gaan waarderen.

Het moederschap vind ik dus eigenlijk gewoon heel bijzonder en ik ben ook heel dankbaar dat ik het mee mag maken maar hé, ik vind het ook soms loodzwaar. Vooral het eerste jaar vond ik vrij pittig om ritme te vinden, meer vertrouwen te krijgen, mijn kindje te leren kennen, m’n man niet onderweg uit het oog te verliezen, m’n werk op de juiste plek te zetten etc. etc.

Wat betekent jouw werk voor jou als moeder?

Zonder mijn werk zou ik alles behalve een leuke moeder zijn. Dus mijn werk is ontzettend belangrijk en voelt gelukkig ook amper als werk, maar daardoor was dat ook jarenlang mijn valkuil en werkte ik letterlijk 24/7. Stevie heeft me wel laten inzien dat er meer is dan werk. Betekent overigens niet dat ik echt veel minder ben gaan werken, ik ben het alleen beter gaan indelen en probeer meer dingen uit handen te geven.

Mariëlle Smit

Wat is daarin voor jou de grootste uitdaging en hoe ga je daarmee om?

Mijn grootste uitdaging is balans. Voor Stevie werkte ik letterlijk dag en nacht. Dat kan en wil ik nu niet meer. Toch geeft dat soms een schuldgevoel naar de zaak – toch ook een soort mijn eerste kindje – helemaal in een tijd als deze. Daarnaast heb ik bewust gekozen voor een kindje te gaan en ik heb altijd gezegd dat als het me gegund is dat ik ook echt moeder zal zijn en niet alleen maar ga werken. Daar moet ik mezelf wel aan blijven herinneren en soms doet Steve dat.

Die balans blijft een uitdaging. Maar pas zei iemand tegen me dat ik mijn kind hierdoor ook van jongs af aan meegeef dat niets vanzelf komt en je hard moet werken wil je iets bereiken. Mijn moeder werkte (nog steeds) ook iedere dag en die werkmentaliteit heb ik wel overgenomen. Daarmee hoop ik ook een goed voorbeeld te zijn voor Stevie. Alhoewel ik ook hoop dat zij wat meer rust heeft in haar lijfje dan haar moeder en overgrootmoeder.

Wat is het meest waardevolle of mooiste inzicht wat jij hebt opgedaan als moeder?

Dat alles zo relatief is maar de liefde voor je kind onvoorwaardelijk en dat geeft ontzettend veel kracht en tegelijkertijd maakt het je enorm kwetsbaar.