Natalie Vijfhuizen!

Elke maand interview ik een inspirerende powermom die naast de mooie kanten van het moederschap ook haar uitdagingen deelt. Te vaak wordt gedacht dat het insta plaatje ‘de waarheid’ is. Daarom in deze rubriek: eerlijke verhalen met een positieve touch. Waar andere working moms herkenning maar ook vooral inspiratie uit kunnen halen. De allereerste in deze reeks is Natalie Vijfhuizen!

Even voorstellen...

Natalie is 26 jaar en heeft samen met Danny twee kinderen: Lola en Joe en is zwanger van hun derde kindje! Een maand geleden is ze met haar gezin verhuisd naar Engeland. Vanuit hier runt ze haar eigen business en deelt als blogger & vlogger van alles over: moederschap, mode en reizen.

Op Instagram deelt ze prachtige foto’s van haar gezin en haar (eerlijke) ervaringen over het moederschap.

Ik ben heel benieuwd hoe zij alles combineert en het moederschap ervaart: de leuke én uitdagende kanten. Daarom deelt deze week Natalie haar ervaringen met ons!

 

Natalie Vijfhuizen

Het moederschap in 1 zin…..

Het mooiste en meteen het heftigste wat me ooit is overkomen. 

 Hoe ervaar je het moederschap?

Ik moest in het begin heel erg zoeken en mijn weg vinden in deze nieuwe wereld. Inmiddels weet ik dat mijn gevoel volgen de beste keuze is.

Wat betekent jouw werk voor jou als moeder?

Ik vind mijn eigen ambities en werk nog steeds heel belangrijk, ik ben ook een leukere moeder als ik werk. Maar ik heb mijn grotere ambities wel even ‘’on hold’’ gezet tot de kinderen wat ouder zijn en naar school gaan. Dit betekent overigens niet dat ik alleen in dienst sta van de kinderen, ik vind mijn werk heel belangrijk maar ik weet ook dat ze maar heel even klein zijn. Als het mogelijk is wil ik er zoveel mogelijk voor ze zijn.

Wat is daarin voor jou de grootste uitdaging en hoe ga je daarmee om?

De grootste uitdaging vond plaats in de coronatijd. Werken én fulltime de kinderen om je heen hebben, heel pittig. De kinderen snapte ook niet waarom papa en mama zoveel achter hun laptop moesten zitten. Respect voor álle ouders, het was zeker geen makkelijke periode. 

Wat is het meest waardevolle of mooiste inzicht wat jij hebt opgedaan als moeder?

Het mooiste en meest waardevolle vind ik toch dat ik – sinds ik moeder ben – veel gelukkiger ben en makkelijk prioriteiten kan stellen. Je leert ook echt wie je echte vrienden zijn en wie niet. De kinderen leren mij om te genieten van de kleine dingen, ik vind het mooi dat kinderen nog zo puur zijn en zich makkelijk aanpassen aan situaties. Het belangrijkste voor hen is echt dat papa en mama er zijn.

Wat is jouw gouden tip voor andere werkende moeders?

Voel je niet schuldig. Ik merk aan mezelf dat ik daar heel vaak mee worstelde en ik zie andere moeders dat ook doen. We leven in een tijd waarin we zoveel van ons zelf moeten en eisen. Je kan niet én je huis iedere dag op orde hebben, een gezonde maaltijd op tafel toveren, zorgen dat je kinderen er piekfijn bijlopen én al je werk afhebben. Dus laat soms ‘’de boel de boel’ je kinderen zullen zich de momenten herinneren dat jij er voor ze was, niet die gezonde maaltijd of het opgeruimde huis.