Inspirerende moeder!

Elke maand interview ik een inspirerende moeder die naast de mooie kanten van het moederschap ook haar uitdagingen deelt. Te vaak wordt gedacht dat het insta plaatje ‘de waarheid’ is. Daarom in deze rubriek: eerlijke verhalen met een positieve touch. Waar andere working moms herkenning maar ook vooral inspiratie uit kunnen halen. Deze keer ga ik in gesprek met: Iris Zeilstra!

Iris Zijlstra

Even voorstellen...

Iris Zeilstra is ondernemer, vlogger en bovenal de trotse moeder van Bo, Olivia en Charlotte. Op jonge leeftijd en in slechts een paar jaar tijd stampt Iris maar liefst 5 succesvolle horecazaken uit de grond (Pluk Amsterdam, Ree7, Brasserie De Luwte, Casa Oller en Dae Bakery Café). Daarnaast reist ze regelmatig af naar Spanje waar haar man David een succesvol horecaondernemer is en waar hun tweede huis staat.

Met dezelfde energie als dat van een heel voetbalelftal, haar enthousiasme en vrolijkheid die er in de stories vanaf spat zei ze direct “JA” op dit interview en daar werd ik weer blij van…want naast alle mooie dingen is Iris ook eerlijk over het harde werken en de uitdagende kanten zoals het ondernemerschap tijdens coronatijd. En daar ben ik benieuwd naar: hoe doet zij het allemaal?  

Iris Zijlstra

Iris, hoe omschrijf jij het moederschap in één zin?

“De meest pure en onvoorwaardelijke vorm van liefde die er bestaat, in combinatie met een grote portie chaos”.

 

 

Wat zijn de momenten die je het meest uitdagend vindt en hoe ga je hiermee om?

“Ik vind het het meest uitdagend om één-op-één momentjes te hebben met de meisjes. Ze zijn 9, 7, en 3 en vinden allemaal andere activiteiten leuk. Het is best lastig om dan iets te bedenken wat ze alle drie leuk vinden”.

 

Hoe creëer jij oplaadmomenten voor jezelf?

“Ik laad mezelf op in de sportschool. Maar ik vind het ook heerlijk om de auto te pakken en richting Friesland te rijden met mijn Beyoncé playlist aan. In Friesland kom ik echt tot rust, in de natuur, met mijn familie. Dichterbij huis is mijn heerlijke achtertuin mijn oplaadplek; met een goed boek en een lekker kopje koffie”.

“Doen wat je leuk vindt maakt je het allergelukkigst”

Wat vind je het meest belangrijk om jouw dochters mee te geven? En hoe laat je dit in het dagelijks leven zelf zien?

“Ik vind het heel belangrijk dat de meiden lief en attent zijn. Daarnaast wil ik ze (vanaf de zijlijn) meegeven dat je alles kan bereiken als je er maar hard voor werkt! En dat het heel belangrijk is om te doen wat je leuk vindt, want dat is wat je het allergelukkigste maakt”.

Iris Zijlstra

Wat is het meest waardevolle of mooiste inzicht wat jij hebt geleerd van jouw kinderen of het ouderschap?

“Dat het in het leven niet draait om materiële zaken. Het enige wat belangrijk is, is samen herinneringen maken en een liefdevolle omgeving creëren voor je kinderen”.

 

 

En tot slot nog een laatste vraag… welk advies wil jij andere vrouwen met kinderen graag meegeven?

“Ga op je moederintuïtie af, altijd. En vergelijk jezelf nooit met andere moeders. We zitten uiteindelijk allemaal in hetzelfde schuitje en we doen allemaal ons best”.