Inspirerende moeder!

Elke maand interview ik een inspirerende moeder die, naast de mooie kanten van het moederschap, ook haar uitdagingen deelt. Te vaak wordt gedacht dat het plaatje op sociale media ‘de waarheid’ is. Daarom in deze rubriek: eerlijke verhalen met een positieve touch. Waar andere working moms herkenning maar ook vooral inspiratie uit kunnen halen. Deze keer ga ik in gesprek met Kim van der Veer!

Kim van der Veer

Even voorstellen...

Kim werkte jarenlang als bankjurist op de Zuidas in Amsterdam. Toen ze een burn-out kreeg en een verontrustend bericht van een arts gaven yoga en ayurveda haar leven een hele andere wending. Nu is ze yogadocent, lifestyle coach en bovenal de trotse moeder van Miki, Moos en Donna.

Zowel Kim als haar man hebben een eigen bedrijf. Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen wanneer je beide een eigen bedrijf runt naast de zorg voor 3 kinderen? Ik stelde haar de volgende vragen om dit te weten te komen…

Kim van der Veer

Kim, hoe omschrijf jij het moederschap in één zin?

“Intens liefdevol, intens pittig, intens uitdagend, alles intens”.

 

Wat zijn de momenten die je het meest uitdagend vindt en hoe ga je hiermee om?

“Wanneer je vermoeid bent en je kinderen continu je aandacht blijven vragen. Alles komt dan zoveel harder binnen. Ik probeer op dat soort momenten altijd eerst naar mijn ademhaling te gaan. En soms loop ik gewoon heel eventjes weg. Ik probeer in ieder geval altijd vanuit rust te reageren, ook al wordt er tegen me gegild. En nee, dit lukt niet altijd. Maar ik doe mijn best”.

Hoe creëer jij oplaadmomenten voor jezelf?

“Elke week boek ik een yogales van anderhalf uur gevolgd door mantra’s zingen. Ik zak dan zo in mijn lichaam dat ik daarna alle chaos van drie jonge kinderen en een hardwerkende man weer aankan. Mijn man en ik hebben één keer per week een ‘date-ochtend’ samen. We hebben dan vier uurtjes oppas en gaan naar Velo (fietsen) of nemen we samen een yoga Les. Daarna drinken we koffie en lopen we hand-in-hand door de stad. Zonder deze momenten zou ik het denk ik echt niet volhouden. Wat mij ook enorm helpt is schrijven. Soms een paar pagina’s, soms slechts wat woorden. Het brengt me terug naar de kern en laat me voelen wat echt belangrijk is in het leven”.

“Ik wil onze kinderen meegeven dat acties meer zeggen dan woorden, door dat wat wij belangrijk vinden zelf te laten zien”

Wat vind je het meest belangrijk om jouw dochters mee te geven? En hoe laat je dit in het dagelijks leven zelf zien?

“Iets wat ik mijn kinderen graag wil meegeven is leven in verbinding, met zichzelf en met de wereld om hen heen. Dit leer ik ze door dit ‘voor te leven’. Vriendelijk zijn op straat, een gesprekje aanknopen in de speeltuin met andere moeders, kinderen betrekken bij een spel op het strand, eten delen met andere mensen, een open houding hebben en behulpzaam zijn (zowel binnen ons gezin als op straat). Het is echt mijn wens om onze kinderen te zien opgroeien als authentieke, maar ook behulpzame mensen die weten dat alles met elkaar verbonden is. Acties zeggen meer dan woorden: wij proberen dus niet met woorden iets duidelijk te maken, maar vooral door zelf het voorbeeld te geven.”

Kim van der Veer

Wat is het meest waardevolle of mooiste inzicht wat jij hebt geleerd van jouw kinderen of het ouderschap?

“Dat we de wereld zien door de lens van ons kindbewustzijn. Dit inzicht gaf mij de kracht om daarmee aan de slag te gaan, waardoor ik mij steeds vrijer en gelukkiger voel”.

 

En tot slot nog een laatste vraag… welk advies wil jij andere vrouwen met kinderen graag meegeven?

“Do you. Je doet het precies goed zoals je het doet!”.

 

Fotografie: Tamar Fotografie