Mijn kind negeert haar vader – RTL Nieuws

Geplaatst op 21 november 2019 in In de media

Waar jouw kind en partner de eerste jaren twee handen op een buik waren, wil zij nu niets meer van hem weten. Voor ouders is het lastig om te zien als een kind een van de ouders negeert tijdens alledaagse handelingen. Toch is dit niet direct reden tot paniek. Het is vaak een fase die vanzelf weer overgaat. Het heeft ook niets te maken met de liefde die het kind voor beide ouders voelt. Maar waarmee dan wel? Dat leg ik uit in dit artikel van RTL Nieuws.

Ter aanvulling nog wat extra tips:

  • Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de natuurlijke/normale taakverdeling
  • Benoem de emotie en wens van je kind “Ik hoor dat je graag wil dat papa jou in bad doet”, dit laat vaak al een deel van de emotie (frustratie) dalen. Gevolgd door de reden of algemene verdeling gevolgd door je verwachting: “Papa is nu moe/De ene dag helpt papa jou en de andere dag ik. Vandaag doe ik jou in bad, kom we gaan”
  • Bereid je kind waar mogelijk al voor door bijvoorbeeld ’s avonds aan te geven wie hem de volgende ochtend uit bed haalt
  • Een extra trigger om door te blijven vragen naar de andere ouder kan zijn dat de ’tijdelijk favoriete ouder’ in beeld of binnen gehoorafstand is. Het kan helpen om dit te vermijden waar mogelijk door iets voor jezelf te doen in een andere ruimte.