RTL Nieuws: mijn zoon (2) haat douchen

Geplaatst op 23 juni 2020 in Opvoeding

Wat als jouw kindje al begint te gillen op het moment dat jij het woord ‘douche’ noemt? In dit nieuwe artikel van RTL Nieuws geef ik een aantal tips hoe hiermee om te gaan…nog een kleine aanvulling: douchen of in bad gaan is tot een jaar of 10 geen dagelijkse noodzaak. Het droogt de huid zelfs uit. Al voelt het misschien tegenstrijdig als je kijkt waar ze de hele dag met hun handjes in zitten.

Maar levert het dagelijks zoveel strijd op dat je het gevoel hebt dat je de dag eindigt in een kungfu film: overweeg dan om het douche/badritueel om de dag uit te voeren en de andere dag te kiezen voor een washandje. Wees daarin ook mild voor jezelf want ook dit gaat over, echt…

Het volledige artikel lees je hier.

Tot slot…

Wil je meer weten over hoe je met de emoties van jouw kind kunt omgaan op een manier die voor jullie allebei prettig is?

Geef je op voor mijn bestseller cursus: “Hoe jij ervoor zorgt dat jouw kind weer luistert en je boosheid vermindert“!  Inmiddels al door 5000+ ouders gevolgd (!). Ik leer wat je concreet kunt doen en zeggen wanneer je als politieagent door je huis loopt en niets lijkt te werken…maar ook hoe je boosheid bij jouw kind voor kunt zijn of voorkomen. Voor meer info om jezelf direct in te schrijven klik je op onderstaande button:

Bestseller cursus “Hoe jouw kind weer luistert en je boosheid vermindert”