RTL Nieuws – Is het ongezellig dat ik vroeg naar bed ga?

Geplaatst op 11 maart 2022 in In de media

Charlotte en haar man hebben een tweeling van drie jaar oud. De zorg voor haar kinderen in combinatie met werk en huishouden valt Charlotte zwaar. Daarom gaat ze vroeg naar bed, tot ongenoegen van haar man.

Haar twee zoons kletsen, stoeien en spelen samen heel wat af. Erg leuk en gezellig, maar ook ontzettend druk, zegt Charlotte: “Ik ben vaak uitgeblust na een dag zorgen, corrigeren én werk. Vaak duik ik mijn bed in zodra de jongens op één oor liggen. Mijn partner vindt dat erg ongezellig. Hij wil dan nog beneden met mij wat drinken en tv kijken. Dat snap ik wel, maar ik snak ’s avonds naar rust. Tegelijk wil ik wel tijd met mijn man doorbrengen en in onze relatie blijven investeren. Hoe gaan we hiermee om?”

Over de beruchte tropenjaren worden soms grappen gemaakt, maar door het slaapgebrek, zorg voor de kinderen en weinig tijd voor jezelf is het echt hard werken, zegt orthopedagoog Loes Waanders: “Ondanks die drukte blijft het belangrijk om ervoor te zorgen dat je aandacht houdt voor elkaar. Zodat je meer bent dan alleen ouders en ook kijkt naar wat jullie verbindt als partners.”

Lees het artikel, inclusief handige tips, hier verder.

Dit vind je misschien ook interessant...